Kaláka Fesztivál: Szalonna és bandája

Időpont

2024. June 30. Sunday

17:00

Helyszín

3300 Eger, Érsekkert

Magyarország

A Magyar Örökség díjjal kitüntetett Pál István Szalonna és bandáját a Kárpát- medence népzenéjének szeretete hívta életre. Hivatásukként választották ennek a csodálatos világnak a tanulását, tanítását és megismertetését szűkebb hazánkban és szerte a nagyvilágban. Olyan örömzene a muzsikájuk, mely minden korosztály számára érthetővé és szerethetővé teszi a saját és a velünk élő nemzetségek hagyományos kultúráját. A szívet szorongató lassú dallamok, a virtuóz legényesek, a csárdások különleges világa, mind-mind megtalálható repertoárjukban. Hangszereik között hallhatóak a hagyományos paraszti világ furulyái, dudái, a vonóshangszerek robosztus megszólalása és a méltón HUNGARIKUMMÁ vált cimbalom és tárogató is. Mindezeket a legszebb hangszer hangja, az emberi ének ragyogja be.
A zenekar tagjai mind a mai napig, a nemrégiben hetven esztendős Prima Primissima díjas Magyar Állami Népi Együttes muzsikusai. Éltető erejük az a szeretet, ahogyan a zenekart fogadják az ország legkisebb falvaiban és a világ legnagyobb színpadain egyaránt.
Pál István 2015. évben Liszt Ferenc-díjas, 2017 évben pedig a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője lett. 2019. március 12-én vehette át a Magyarország Érdemes Művésze díjat.

44. Kaláka Fesztivál - 2024. június 27-30. Eger
📢 Jegyinformáció: https://kalakafesztival.hu/jegyinformacio/
🎼 Részletes program: https://kalakafesztival.hu/programtabla/
➡️ Jegyek és bérletek: https://kalakazenebolt.hu/termekkategoria/koncertjegyek/kalaka-fesztival/

Kapcsolódó oldalak

Weboldal

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.