XIV. Martin György Néptáncfesztivál

Időpont

2024. July 12. Friday –
2024. July 13. Saturday

Helyszín

Szeged

Magyarország

A fesztivál célja, hogy hazai és határainkon túli ifjúsági néptáncegyüttesek számára lehetőséget biztosítson szakmai bemutatkozásra, a Kárpát-medence néptánckincsén alapuló néptánckoreográfiák és tánckompozíciók színházi körülmények közötti bemutatására, és ezzel ösztönözze az együtteseket és az alkotókat magas színvonalú, új alkotások létrehozására.

A fesztiválon az idei évben hazai és határainkon túli ifjúsági néptáncegyüttesek vehetnek részt, minimum 15, maximum 30 perces szerkesztett vagy különálló koreográfiákból álló műsorral, amelynek legalább fele új, országos fesztiválon vagy bemutatón még elő nem adott mű.

A színházi bemutatókon az előadók és az alkotók egyaránt megmérettetnek. Az együttesek szakmai bemutatkozásán túl a fesztivál egyben új koreográfiák bemutató fóruma is.

A koreográfiai versenyben kizárólag új, országos fesztiválon még elő nem adott művek vehetnek részt. A fesztivál bemutatóira a Szegedi Kisszínházban kerül sor.

Szervező

Martin György Néptáncszövetségm, Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál Alapítvány

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.