Gáska és Tindia táncház

Időpont

2024. July 5. Friday –
2024. July 6. Saturday

Helyszín

Kolorádó fesztivál

2094 Nagykovácsi, Juliannamajor hrsz 0139/2.

Magyarország

Idén is vár a táncház, ha elektronika helyett más hangulatra és énekre vágytok. Két éjszakán keresztül rophatjátok az erdei iskolában, pénteken a Gáska húzza a táncotok alá, szombaton pedig Tindia dallamaira csámboroghattok.
Tindia
Sokan csámborogtak már Klézse vagy Rekecsin felé haladva a szelíd, Szeret menti tájakon, hogy felfedezzék Tindiát. Hosszas keresés után végül hat Budapesten élő fiatal találta meg, távol Moldvától és a Tatros folyó vizétől, valahol legmélyen, önmagukban. A Tindia zenekar 2015-ben egy közkedvelt Budapesti presszóban kezdte pályafutását, ahol rendszeresen tartott moldvai táncházakat és folkkocsmát. A visszafogott nőiesség misztikuma és a vérpezsdítő moldvai dallamok lendülete jellemzi a zenekar hangzását, melynek esszenciáját a 2021-ben megjelent első lemezükön is hallhatjuk.
Gáska
A gașcă szó csoportot bandát jelent.
A közös muzsikálás szeretete, a hagyományok tisztelete, és a barátság hozta össze a Gáska tagjait. Nagyrészt moldvai népzenét játszanak, legtöbbször tánc alá muzsikálnak. Rendszeresen tartanak táncházat a zenélés és a tánc öröméért, ahol testet megmozgató ritmusok és dallamok, kéz a kézben együtt táncolás és jó hangulat vár mindenkit.
Gyertek énekelni, együtt mozdulni, megtanulni a régiek vidámságát!

További fellépők:
https://kolorado.hu/lineup
Kolorádó 2024 fő esemény:
https://fb.me/e/2ZcElS3td
Jegyek:
https://kolorado.hu/jegyek

Kapcsolódó oldalak

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.