II. Erdélyi Mesterségek Ünnepe

Időpont

2024. September 21. Saturday –
2024. September 22. Sunday

Helyszín

Vár

Marosvásárhely

Románia

épi mesterségek bemutatása, az erdélyi hagyományos népi kultúra támogatása, annak fenntartása és átmentése a következő generációk számára ➡ ez az Erdélyi Mesterségek Ünnepének küldetése. Célunk, hogy értéket teremtsünk, teret biztosítsunk az ősi mesterségek újjáélesztésére, támogassuk az erdélyi kézműveseket, segítsük őket az alkotás folyamatában. Ahogyan a népmese és népdal szájról szájra terjed, úgy a népi mesterségek is kézről kézre terjednek, amely csak akkor él és maradhat fenn, ha van, akinek átörökíteni.
🎲 Az Erdélyi Mesterségek Ünnepének idei kiemelt témája a JÁTÉK, mely mind a helyszínen, mind pedig a programokban megmutatkozik, így varázsolva olyan népi játszóteret a vár falai közé, ahol a legkisebbek megismerhetik és kipróbálhatják a hagyományos népi játékokat, azok elkészítését, az idősebbeknek pedig teret biztosít a nosztalgiázásra.
Az eseményen sor kerül mesterség-bemutatókra, kézműves tevékenységekre, kézműves vásárra, nem mindennapi népi játékok megismerésére, ugyanakkor különböző kiállítások, szakmai és népzenei előadások, koncertek színesítik majd a programot.
𝐀𝐳 𝐄𝐫𝐝é𝐥𝐲𝐢 𝐌𝐞𝐬𝐭𝐞𝐫𝐬é𝐠𝐞𝐤 Ü𝐧𝐧𝐞𝐩𝐞 𝐬𝐳𝐞𝐫𝐯𝐞𝐳ő𝐢:
🔸 Erdélyi Kézműves Egyesületek Szövetsége (EKESZ),
🔸 Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány,
🔸 Népművészeti Egyesületek Szövetsége,
🔸 Hagyományok Háza.
𝐏𝐚𝐫𝐭𝐧𝐞𝐫𝐞𝐢𝐧𝐤:
🔸 ASTRA Múzeum
🔸 Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala
🔸 Kulturális és Művészeti Központ Marosvásárhely

Kapcsolódó oldalak

Részletek

Facebookon

A Folknaptárba bárki felvihet eseményeket. Az adatokat próbáljuk ellenőrizni, igyekszünk napra készek lenni, de felelősséget sajnos nem tudunk vállalni a pontosságukért.