Folkrádió

II. Csuhajja Néptánc és Kézműves Tábor

Nagy örömünkre szolgál, hogy a tavalyi sikeres kézműves és néptánc tábort idén is megszervezhetjük, lelkesedésünket megőrizve, máris a dolgok közepébe vágtunk, bízva abban, hogy legalább akkora sikere lesz, mint az elsőnek.
A tavalyi évhez hasonlóan Bacskai Balázs tanár úr mellett, Erdélyből érkeznek hozzánk az oktatónk, Pethő Kinga, és népzenészeink, a Kontra Banda, így idén is megteremtjük az élő népzene és néptánc keltette varázslatot.

Ebben az évben a népdalokat Horváth Éva Sára népdalénekes tanítja majd a táborozóknak. Ahogy tavaly, most is lesznek kézműves foglalkozások. Aki részese lesz a tábori kalandoknak, megtudhatja, hogy milyen mesterség is a vályogverés, megtanulunk lekvárt főzni, feldíszítjük a befőttes üvegeket, amiben minden résztvevő hazaviheti a tábor egy kis esszenciáját :) Ezek mellett számos más kézműves tevékenységben is részt vesznek majd a táborozók, pl.: gyöngyfűzés, nemezelés, makramé, stb.
Idén is tervezünk egy olyan napot, amikor kirándulunk, eszünk-iszunk és játszunk.

Ezeken a programokon bátran részt vehetnek nagyobbak is, hisz sosem késő ezeket a dolgokat megtanulni, de délutánonként, 16 órától kifejezetten a nagyokat, felnőtteket várjuk az oktatáson.
A tábori hetet ismét egy gálával zárjuk majd, ahol megtekintheti mindenki mik készültek azon a héten, illetve a táborozók előadják a tanultakat.
Illetve terveink között szerepel idén is egy tábortűz körüli közös nótázás, muzsikálás, evés-ivás :)
Bízunk benne, hogy felkeltettük azok érdeklődését is, akik tavaly még nem vettek részt a táborban.

Időpont:
2017. július 17.
Helyszín:
Cím:
Farmos
További időpontok:
  • 2017. július 18.
  • 2017. július 19.
  • 2017. július 20.
  • 2017. július 21.
  • 2017. július 22.
Kapcsolódó oldal: