Folkrádió

XXXIII. Tisza-Folk Nyári Népzenei és Néptánctábor

Részvételi díjak:

Teljes díj:
14 év alatt 37.800 Ft
14-18 év között 39.900 Ft
18 év fölött 41.900 Ft
A részvételi díj a szállás (7 éjszaka), a napi 3-szori étkezés és az oktatás mellett a tábor minden programjának díját magában foglalja (előadások, múzeum, strand, stb.).
1 napra mindenkinek 7.100 Ft
A részvételi díj a szállás (1 éjszaka), 3-szor étkezés és az oktatás mellett a tábor minden aznapi programjának díját magában foglalja (előadások, múzeum, strand, stb.).

Csak oktatást kérőknek 15.500 Ft, amely magában foglalja az oktatás mellett a tábor minden programjának díját (eloadások, múzeum, strand, stb.).

Kedvezményes díj: jelentkezési határidőig előleget befizetve
14 év alatt 36.200 Ft
14-18 év között 38.300 Ft
18 év fölött 40.200 Ft
Csak oktatást kérőknek 14.500 Ft

Kedvezményes díj: jelentkezési határidőig teljes árat befizetve
14 év alatt 34.700 Ft
14-18 év között 36.800 Ft
18 év fölött 38.700 Ft
Csak oktatást kérőknek 13.000 Ft

Tanulható:
Citera
Népi ének
Vonós hangszerek
Néptánc
Mondókák, énekek babáknak és kicsiknek - családi foglalkozások

Táborvezető:
Koncz László

Citeraoktatók:
Csüllög Edina - Népzenetanár
Dérné Kovács Ibolya - Népzenetanár
Fazekasné Domak Anikó - Etnográfus, népzenetanár, a Pázmándi Népdalkör és Citerazenekar és a gárdonyi Kacagány Citerazenekar vezetője
Gubucz Péter - a Bástya Citerazenekar vezetője
Kapuvári Eszter - Népzenetanár
Léczné Urbán Bernadett - Népzenetanár, a Zengető és Vadhajtás Citerazenekarok vezetője
Tálas Mária - Citeraoktató
Vadas László - Népzenetanár, a tiszakécskei Boróka Citerazenekar vezetője

Vonós hangszerek:
Hegedűs Gergely Dávid

Népi ének:
Gyura Fanni - népi ének tanár
Havay Viktória - Etnográfus, népdalénekes, a Népművészet Ifjú Mestere

Ringató
Egyeztetés alatt

A táncokat oktatják:
Vincze Levente - a Bányász Táncegyüttes férfi tánckarának vezetője
Oktatott tájegység: hamarosan

Előadók:
Agócs Gergely népzenész, népzenekutató
Csík János és Barátai Zenekar
Holecz Istvánné Kanyó Margit

Programok:

Népzeneoktatás: citera, népi ének, népi furulya, cimbalom, brácsa és bőgő
Többszólamú citerazenét játszóknak külön prímás és kísérőképzés (technikai és elméleti).
Néptáncoktatás.
Népi kézműves mesterségek tanítása (bőrözés, nemezelés, gyöngyfűzés, csuhébáb, stb.).
Elméleti előadások: néprajzi oktatás, archív felvételek vetítése, zeneelmélet.
Egy helyi népszokás feldolgozása a tábor keretein belül (a gyermekjátékokban éppúgy, mint felnőttek oktatásában). Az idei témánk: padkaporos bál.
Minden nap egy közös beénekléssel, majd a tábor témáját adó népszokás megismertetésével és a hozzá kötődő népdalok tanulásával folytatódik. Vacsora előtt a nap hivatalos részét egy táborszintű közös próbával zárjuk, mely alatt a tábor záróműsorára készülünk föl.
Napi 6,5 órában kiscsoportos műhelymunka keretében biztosítunk intenzív szakmai oktatást. A táborunkba érkezőket tudásszint szerint 10-15 fős csoportokra bontjuk, akik egész héten együtt dolgoznak.
A csoportos foglalkozásokon párhuzamosan tanítjuk a hangszertechnikát és a népzenei ismereteket.
Minden délután és este fakultációs programokat biztosítunk a lakók számára. Ilyenek pl. felnőtt és gyermek táncházak, neves előadók előadásai, filmvetítések, hangszerkészítés. Nem maradhat ki a szórakozás sem: tréfás vetélkedők, kirándulások, strandolás, múzeumlátogatások, esti közös bulik teszik még emlékezetesebbé a hetet.
A tábor végén a csoportok műsorait rögzítjük, majd kívánság szerint sokszorosítjuk.
Az egy hét egy közös gálaműsorral ér véget, ahol a tábor apraja-nagyja az oktatókkal közösen egy népszokás keretében mutatja be a hét munkájának eredményét (minden csoport a tanult tájegység dalaiból, táncaiból készít egy rövid összeállítást).
A tábor nagyon fontos eleme a zenészek és táncosok közös foglalkozásai, erre igyekszünk minél több lehetőséget biztosítani, pl. táncházakban. Szeretnénk minél több hangszeresnek (citerás, furulyás) módot adni arra, hogy kipróbálja magát, tudását, hogy megtapasztalja azt az érzést - ami a vonósoknak többnyire természetes -, milyen is látni maga előtt a zenéjére mozgó táncoslábakat.

Újdonság:

A magasabb szintű csoportokhoz az utolsó nap egy táncospár csatlakozik, akik azontúl, hogy megmutatják az adott tájegység táncait, segítenek a táncrendek megértésében, a tempók beállításában, valamint megtanítják ezen táncok alaplépéseit.
Igény szerint zenekarvezetők részére külön csoportot indítunk, melyben a megszokott tábori munka mellett segítséget kaphatnak vezetői feladataik ellátásához (csokorkészítés, elemzés, néprajzi ismeretek, speciális hangszertechnikák, stb.).
A legfelső szintű csoportban - a napi oktatás jelentős részében - külön oktatjuk a prím és kísérőciterásokat, ahol a technikai-gyakorlati képzésen túl nagy hangsúlyt fektetünk az elméleti és stílusismeretekre is.

További tudnivalók:

A jelentkezéseket kizárólag jelentkezési sorrendben fogadjuk el. Ha a szálláshely a jelentkezési határidő előtt betelik, szívesen segítünk a külső szálláskeresésében!
A tábor részvételi díj-előlegét július 10-ig kérjük befizetni, mert a jelentkezéseket csak az előleg befizetése után tudjuk regisztrálni!
A részvételi díj előlege: 19.000,- Ft személyenként!
Az előleget lehetőleg átutalással (vagy bankfiókban történő befizetéssel) az OTP Banknál vezetett 11732208-20035987 számú folyószámlánkra kérjük befizetni. Abban az esetben, ha a jelentkező postai úton szeretné elküldeni az előleget, kérjük azt ne rózsaszín postai utalványon adja föl, hanem kérésre csekket küldünk.
A fennmaradó összeget a tábor kezdésekor, a helyszínen kell befizetni, ami után a teljes összegről számlát adunk.
A jelentkezést csak az előleg megérkezése után tudjuk véglegesnek tekinteni, csak ezután foglaljuk le a kollégiumban a szállást és étkezést a táborozó számára. Ehhez szíves megértésüket kérjük.
Ha valaki jelentős és igazolható ok miatt nem vehet részt a táborban, de a részvételi díj-előlegét befizette, pénzét 2017. július 20-ig levélben visszakérheti. A jelzett időpont után a pénz visszautalására már nincs lehetőségünk.
Azoktól, akik bármely oktatási intézményben nappali tagozaton tanulnak, életkortól függetlenül szülői egészségügyi igazolást kérünk a táborozáshoz!
A kitöltött jelentkezési lapot a tabor@tiszafolk.hu e-mail címre, vagy postán a Tisza-Folk Alapítvány, 6060 Tiszakécske, Tisza u. 13. címre lehet elküldeni.
Hangszert biztosítani nem tudunk, ezért kérünk mindenkit, hogy igényeinek megfelelő(eket) hozzon magával!
A jelentkezők a jelentkezési lap kitöltésével elfogadják, hogy a rendezvény ideje alatt róluk kép- és/vagy videófelvételek készülhetnek, valamint hozzájárulásukat adják, hogy a Tisza-Folk Alapítvány munkája során azt felhasználhassa, valamint nyilvánosságra hozhassa. Ha valaki panaszt szeretne tenni a róla készült, illetve megjelentetett felvételek kapcsán, ezt a tabor@tiszafolk.hu címen teheti meg. Az ebből fakadó esetleges problémák miatt kártérítési igény nem nyújtható be!

A táborba bárki jelentkezhet, korra, nemre és előképzettségre való tekintet nélkül!

Fő támogatóink:
Tiszakécske Város
Nemzeti Kulturális Alap

Időpont:
2017. július 29.
Helyszín:
Móricz Zsigmond Kollégium
Cím:
6060 Tiszakécske
Rákóczi u. 56.
Honlap:
tiszafolk.hu
Szervező:
Tisza-Folk Alapítvány
Email:
tabor@tiszafolk.hu
Telefon:
+36302612795
Kapcsolat:
Koncz László
További időpontok:
  • 2017. július 30.
  • 2017. július 31.
  • 2017. augusztus 1.
  • 2017. augusztus 2.
  • 2017. augusztus 3.
  • 2017. augusztus 4.
  • 2017. augusztus 5.
Kapcsolódó oldal: