Folkrádió

IX. Györgyfalvi Népzene- és Néptánctábor

A tábor a györgyfalvi néptáncok, népdalok és népzene valamint a közeli Szopor(tanya) és Hóstát népies dalai iránt érdeklődők számára nyújt tanulási lehetőséget. A táborozók napi két alkalommal részesülnek képzésben, az oktatás három – korosztály szerinti csoportban zajlik (gyerekek, ifjak, felnőttek). A tábori képzés autenticitását a szakképzett és elismert oktatóink mellett az is kiegészíti, hogy az esti táncházakban a táborozók együtt mulathatnak a falubeliekkel.

Célcsoport: minden korosztály (16 éves kor alatt csak szülői kísérettel fogadunk gyerekeket).

Programpontok: néptáncoktatás, népdaloktatás, népzeneoktatás, kézműves foglalkozás (gyerekek számára), hagyományos hajfonási tehnika oktatás, múzeumlátogatás, túrázás (Gömbkövek nyomában, Natúr-vellnesz), esti táncházak és a szombat esti gálaműsor.

Táncoktatók: a felnőtt csoport oktatói Gyémánt Ádám a Népművészet Ifjú Mestere, Aranysarkantyús táncos, néptáncpedagógus és Farkas Fanni a Népművészet Ifjú Mestere, kétszeres Aranygyöngyös táncos, a Magyar Állami Népi Együttes táncosa, az ifjúsági csoportot pedig Király Sándor és Pap Johanna oktatja.

Tábori zenészek: Römer Banda

Részvételi díj:

450 RON (kb. 30.000 Ft.)

Szállás díja:

6-8 ágyas vendégházas szállás a Bethlen-házban 32 RON/Fő/éj (kb. 2200 Ft.)

kétágyas vendégházas szálláslehetőségek (amennyiben ezt választja, kérjük külön foglaljon a szállásadónál a következő oldalak egyikén található telefonszámon):

Szent György Ház - kétágyas szobák
Befogad-lak - kétágyas szobák
Panoráma Villa - kétágyas szobák
sátorozóhelyet ingyen biztosítunk, sátorról a résztvevők gondoskodnak

A részvételi díj magába foglalja az ellátást – reggeli, kétfogásos ebéd, meleg vacsora – az oktatás díját és a tábor rendezvényein való részvételt.

A részvételi díj nem tartalmazza a szállítást Kolozsvárról Györgyfalvára.

Időpont:
2019. július 14.
Helyszín:
Cím:
Györgyfalva

Románia
Szervező:
Falu Kútja Egyesület
További időpontok:
  • 2019. július 15.
  • 2019. július 16.
  • 2019. július 17.
  • 2019. július 18.
  • 2019. július 19.
  • 2019. július 20.
  • 2019. július 21.
Kapcsolódó oldal: