Zenével és néptánccal fogadják a Csíksomlyóra tartó zarándokokat Kolozsváron

Május 25-én és 26-án, csütörtökön és pénteken kisebb ünnepséggel fogadják a Boldogasszony, majd a Csíksomlyó Expressz zarándokvonatot Kolozsváron. A hagyományhoz híven, a szervezők idén is népzenével és néptánccal üdvözlik a csíksomlyói pünkösdi búcsúra tartó zarándokokat, közölte a Kolozs megyei RMDSZ.

A Boldogasszony Zarándokvonat május 25-én, csütörtökön 14.30-kor gördül be a kolozsvári vasútállomásra. A zarándokokat a Tokos zenekar és Vigh Ibolya, valamint a Vajdakamarási Hagyományőrző Néptánccsoport és a Felszeg Gyöngye Néptánccsoport tagjai köszöntik.

A Csíksomlyó Expressz – Székely Gyors Össznemzeti Zarándokvonat május 26-án, pénteken, 13.56-kor fut be a kolozsvári állomásra, ahol a zarándokokat ezennel a Kallós Népzene Iskola diákjai, Vigh Ibolya, illetve a Vajdakamarási Hagyományőrző Néptánccsoport és a Felszeg Gyöngye Néptánccsoport tagjai várják muzsikával és néptánccal.

,,Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a Csíksomlyóra tartó zarándokvonatokat fogadhatjuk Kolozsváron. Azt hiszem, hogy ez az év egyik legvártabb eseménye a kolozsvári magyar lakosok körében, hiszen a Kárpát-medence legnagyobb zarándokhelyére igyekvő zarándokok fogadása erősíti nemzeti öntudatunkat és az összetartozás érzésát. Arra buzdítok minden kolozsvári lakost, hogy vegyen részt mindkét eseményen, mutassuk meg, hogy összetartozunk” – idzi a közlemény Azzola Katalint, az RMDSZ kolozsvári szervezetének elnökét.

text