Hatalmas sikert aratott a Szilágyi néptáncgálája

Veszprém

A Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola dupla előadás keretében rendezte meg hagyományos néptáncgáláját pénteken az Agórában. Az esemény hatalmas sikert aratott: a több mint kétszázötven táncos egyaránt telt ház előtt léphetett színpadra.
Az országos szinten is remek hírnévnek örvendő intézmény néptánc tagozatának vezetője, Nagy Marianna megkeresésünkre elmondta, a rendezvényt immár harmincöt éve hagyományszerűen minden tanév végén megrendezi az iskola. Az előadások egyben vizsgák is a fiatalok számára, akik ezúttal is remekül teljesítettek.

A táncpedagógus hozzátette, az idei tanévnek több sarkalatos pontja is volt: a Szilágyi Táncegyüttes 50. születésnapját ünnepelhette, nem feledve a Gyenesdiáson rendezett Művészeti Fesztivált sem, amelynek keretében a veszprémiek pazar teljesítményüknek köszönhetően több aranyminősítést is elnyertek.

Sőt mi több, a tavalyi eredményes szereplés után a Szilágyi idén is meghívást kapott az Országos Táncház találkozójára, ahol csakugyan felléphetnek majd a gyerekek. Nagy Marianna zárásként köszönetet mondott felkészítő kollégáinak, Vastag Richárdnak, Vetzl-Szerencsi Noéminek és Hajdu Viktóriának is.

 

text