Négyszáz óvodás táncolt Békéscsaba főterén

Négyszáz óvodás táncolt Békéscsaba főterén - galériával, videóval
Mintegy négyszáz óvodás játszott, táncolt csütörtökön Békéscsaba főterén – így, az Aprók tánca című rendezvénnyel zárták le a hamarosan véget érő nevelési évben folyó néptáncos programot. A rendezvényen a talp alá valót a Suttyomba zenekar szolgáltatta, miközben a Gyöngygallér énekegyüttest vezető Kolarovszki Dóra éneke töltötte be a Szent István teret. A hangulatot pedig a Hétpróbás Néptánciskola növendékeinek bemutatóival fokozták.

Vaszkó János, a Hétpróbás Néptánciskola igazgatója elmondta: 2015-ben indították el az önkormányzattal közösen azt az alapvetően mozgásfejlesztő projektet, amelybe népi játékokat, néptáncot csempésztek. Ugyanis, mint hangsúlyozta, a zenére végzett, ritmikus mozgás fejlesztő hatással van a gyermekek motorikus és kognitív képességeire.

A program az egész nevelési évben zajlik az önkormányzati óvodákban. A Hétpróbás Néptánciskola pedagógusai segítőként, mentorként vesznek részt a munkában; az intézményekben néptáncot tanító óvodapedagógusokkal szoros szakmai kapcsolatot alakítottak ki. Kiemelte: a népi kultúrában fellelhető értékek a projektnek köszönhetően szélesebb tömegekhez juthatnak el, és fontosnak nevezte mindennek közösségteremtő erejét is.

LB


text