Táncházzal ünnepelték a Méta negyedszázados születésnapját

Az első Méta Fesztivál helyén, a balatonboglári teniszcsarnokban tartották az idei, immár huszonötödik rendezvényt. A találkozó időközben átköltözött a helyi sportcsarnokba, ám annak átépítése miatt a régi-új helyszínen tartották a futómétások és a néptáncosok seregszemléjét. Az országos verseny kezdete óta egy nagy buli. Rutinos, évről évre visszatérő önkéntesek segítik a szervezők munkáját.
Szalai Tünde, a rendezvény „édesanyja” a 25 év alatt új becenevet kapott: ő lett a „sírós néni”, mert könnyeivel búcsúztatja el a gálaműsorban a résztvevőket. 
A rendezvényt koncerttel, éjszakába nyúló táncházzal és pünkösdi király és királyné választásával színesítették a szervezők. Szalai Tünde főszervező, Salamon Bea, a Méta Fesztivál Zenekarának vezetője, Fitos Dezső, a legrégebben részt vevő Győri Lippentők vezetője, valamint Turi Endre, a kaposvári Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola táncpedagógusa, a Somogy Táncegyüttes koreográfusa beszélgetett velünk legújabb sonline-podcast-összeállításunkban.
 

TB

text