Különleges népzenék kapcsolatát vizsgálták a Science Caféban

Dunának-Amu-Darjának egy hangja néven tartott előadást dr. Agócs Gergely a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar docense a Science Café novemberi eseményén.
A prezentáció során a magyar népzenei dallamtípusok változatairól szerezhettek bővebb ismereteket a rendezvényre ellátogatók.

A kéthetente jelentkező Science Café ez alkalommal is az intézmény falain kívül a FÓRUM Debrecen Bevásárlóközpont Libri Könyvesboltjában várta a népzene iránt érdeklődőket.

Tíz esztendővel ezelőtt, 2013 októberében indította útjára ismeretterjesztő előadás-sorozatát, a Debreceni Egyetem Tudományos Igazgatósága.

Az egyetem oktatói, kutatói azóta is örömmel vállalják a szokatlan feladatot, hiszen az egyetem falai nem szabhatnak határt a tudomány népszerűsítésének.

 Az előadássorozat igyekszik népszerűsíteni közérthető, olykor játékos formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.
A Dunának -Amu-Darjának egy hangja elnevezésű, magyar népzenei dallamtípusok változatairól tartott előadás a Debreceni Egyetem szervezésében november 8-án, 17 órától volt megtekinthető, azonban az előadás visszanézhető az Alföld Televízióban és a Youtube-csatornáján, ahol a korábbi előadások már elérhetőek.


Tóth Szilvia

text