Néptánc-maratonon a nívós kapuváriak

A Lajtha László Koreográfiai Versenyen a Kapuvár Néptáncegyüttes közel 70 tagja részt vett.

 A Nyugat-Magyarországi Néptáncszövetség szervezésében huszonötödik alkalommal rendezték meg a Lajtha László Koreográfiai Versenyt a Batthyány Örökségközpont színháztermében Körmenden.

Az egész napos hagyományőrző eseményen tizennyolc koreográfia versenyzett egymással. A néptánc-maratonon a Kapuvár Néptáncegyüttes felnőtt és ifjúsági csoportja közel hetven táncossal képviseltette magát a rangos rendezvényen.

Négy neves, a Népművészet Ifjú Mestere címmel elismert szakember értékelte a koreográfiákat. A zsűri tagjai között volt Nagypál Anett előadóművész, koreográfus, Kádár Ignác előadóművész, Örökös Aranysarkantyús táncos, koreográfus, Unger Balázs előadóművész, népzenész, zeneszerző, a Cimbaliband zenekar vezetője és Hahn-Kakas István előadóművész, táncpedagógus, Örökös Aranysarkantyús táncos, koreográfus.

A Kapuvár Néptáncegyüttes táncosai négy műsorral készültek a megmérettetésre, melyek közül az ifjúsági együttes a Varbói mulatság cíművel, Gálik Gábor Ipoly menti táncok koreográfiája az első helyezést kapta a versenyen. A felnőtt csoport Adjon az Úr gondoskodást és feledtetést - egy hansági legenda emlékezete című előadásának zenéjét Lakatos Róbert szerkesztette, amely különdíjat nyert, Gálik Gábor és Gálik Klaudia a kreatív koreográfiai ötletekért és Kreták Luca szólótáncosként szintén különdíjazásban részesült.


 
VÁMOS ANNAMÁRIA

text