Sereglettek a néptánc szerelmesei Székelyudvarhely központjában

Sereglettek a néptánc szerelmesei Székelyudvarhely központjában Több mint ezer néptánckedvelő vonult fel Székelyudvarhelyen az Erdélyi Táncháztalálkozó alkalmából péntek délután. A hatalmas tömeget közel száz zenész kísérte a Márton Áron térről a Városi Parkba.  Pál Emil

Alig állt el az eső, már meg is telt a székelyudvarhelyi Márton Áron tér hegedű- és énekszóval péntek délután. A zivatar után a népzenészek sorra csatlakoztak a színes sokadalomhoz, először négyen, majd több mint félszázan. A tömeg a zenészek vezetésével átvonult a Városi Parkba, ahol kézműves vásár várta a néptánc és népzene kedvelőit. 

A felvonulás után a felvidéki Generáció Táncegyüttes előadását tekinthették meg az érdeklődők, amit az időjárás körülményei miatt végül a művelődési házban adtak elő. Az előadást teltház fogadta, ám a parkban összegyűlt tömeget ez cseppet sem mutatta kevesebbnek.

Az est végül az Isteni Kéz című film vetítésével és hajnalig tartó táncházi mulatsággal ér véget. A szombati nap mozgalmasabb a programok szempontjából, számos néptáncegyüttes fellépése mellett borkóstoló, néptáncoktatás, gyermekeknek hangszersimogató és népi játékok is a rendelkezésükre állnak.

Az táncháztalálkozó során pénteken és szombaton is hajnalig tartó táncházzal ünnepelnek a néptánc szerelmesei, ezeken a napokon hajnali fél négyig tölti be zeneszó az Erdélyi Táncháztalálkozó helyszíneit. 

Pál Emil

ERDÉLY BÁLINT ELŐD - Fotós

text