VIII. alkalommal rendezték meg a Kunsági Néptánctalálkozót

Szeptember 10-én a XXIII. Libafesztivál egyik kiemelt programja volt idén is a Kunsági Néptánctalálkozó, ahol ezúttal mintegy kétszáz fellépő bizonyította tehetségét a népes számú közönség előtt.

A két félegyházi – Padkaporos és Pitypang táncegyüttes – mellett felléptek kecskeméti, tatai, üllési, szegedi, lakiteleki, csongrádi, ceglédi táncosok is. Idén először vettek részt nálunk ezen a jeles eseményen a szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület tagjai, akik produkciójukkal színesítették a repertoárt.

A találkozó résztvevői a Bab társulat zenei kíséretével vonultak végig a Kossuth utcán a Vasútállomástól egészen a Polgármesteri Hivatalnál felállított nagyszínpadig, ahol a délután folyamán egymást követve mutatták be tökéletesre csiszolt, népdalokkal is tarkított előadásukat.

A színpad előtt elhelyezett székek sorra megteltek, sőt a fesztiváli forgatagban nézelődők is elidőztek a néptánctalálkozó színhelyén, mert a fülbemászó dallamoknak, a hímzett népviseleti ruhák libbenésének, a csizmák dübörgésének, a papucsok ütemes kopogásának és persze Samu Zoltán és Zenekara, valamint a Gyantár Zenekar élőzenéjének.nem lehetett ellenállni.

Fábián Adrienn

text