Egyre népszerűbb a néptánc Ásotthalmon

Harmadik éve jár Ásotthalomra Számfira Máté néptáncoktató. 

A szegedi fiatalemberről többször írtunk már. Feleségével, Számfira-Nagy Zita néptáncoktatóval, néptáncossal, a Szegedi SzC Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium igazgatóhelyettesével augusztus 20-a alkalmából a Népművészet Ifjú Mestere Díjat vehették át, majd a hónap elején Máté Junior Prima díjat vehetett át Magyar Népművészet és Közművelődés kategóriában.

Kedden Ásotthalmon az óvodában kezd, aztán a művelődési házban az általános iskolásokkal folytatja. Moldvai és rábaközi táncok után most sárközi táncokat tanulnak. Tavaly felléptek az utolsó adventi gyertyagyújtáson. Idén is ezt tervezik. Egyre népszerűbbek Máté foglalkozásai és a néptánc: három év alatt megduplázódott a tanulók száma. Valószínűleg hamarosan egy harmadik csoportot indítanak majd. A csapat bemelegítéssel kezdett, amit táncelőkészítő gyakorlatok, alapozó technika követett.

Aki kedvet kapott, hogy a Hatetudnád Tánctanodában tanuljon néptáncot, az keresse fel a Facebook-oldalukat, ahol az összes csoport neve, próbaideje megtalálható. Gyerekeknek hétfőn és szerdán tartanak próbát az Agórában, ahol négy gyermekcsoport közül választhatnak korosztályos bontás szerint. A kezdő felnőtteket hétfőnként Szőregen várják, a haladó ifi-felnőtt csoportnak pedig hétfőn és csütörtökön tartanak próbát. Üllésen heti kétszer, szerdán és pénteken felnőtteket várnak, Ruzsán csütörtökönként három gyerekcsoportnak és egy felnőttnek tartanak órát. 

text