Sikeres év áll a Napraforgók mögött

Táncházak, rendezvények, új táncok tanulása, valamint a 10 éves Napraforgócskák, vagyis az utánpótlás oktatás – címszavakban ezek voltak az elmúlt év sarokpontjai a Napraforgók bécsi táncegyesületnek. Az egyesületben személyi változások is voltak a gyermek csoport élén.

A néptánc nemcsak örömet és vidámságot jelent hanem az identitásunk megtartásának lehetősége is. Számos fellépés, felkérés, és önálló rendezvénye volt az elmúlt évben a Napraforgók bécsi néptáncegyesületnek. A 23. Bécsi táncháztalálkozót novemberben 100 szereplővel és 500 nézővel rendezték meg. Erről legutóbbi Adj’Isten Magyarok televíziós adásunkban mi is beszámoltunk.

A Napraforgócskák a Bécsi Magyar Otthon termeiben szerdánként tartották foglalkozásaikat, a közelmúltig Dorner Magdi és Marczis Krisztián vezetésével. Az elmúlt évben volt 10 éves a táncegyüttes gyermekcsoportja, a Napraforgócskák, ahol vezetőváltás is történt, Sípos Tibor és Kelemen Réka vették át az utánpótlás csoport oktatását.

Összességében ismét egy sikeres, programokban, eseményekben gazdag évet tudhatnak maguk mögött az egyesület tagjai, és ezzel a lendülettel fogtak bele a 2023-as évbe is.

Szöveg: Bányi Kriszta Interjú: Palágyi Zsófia, volksgruppen.ORF.at

text