Átal mennék én a Tiszán…

Népdaléneklési verseny huszonnyolcadszor

A népdal a magyar ember lelkének legtisztább kifejezése. Olyan érzéseket közvetít, amilyeneket semmilyen más eszközzel nem tudnánk tolmácsolni. A népdalok, a közös éneklés mindenkor fontos szerepet töltöttek be őseink életében. A családban, a baráti társaságban történő örömzenélésnek, éneklésnek ma is fontos közösségmegtartó szerepük lehet. Nem szabad hagynunk, hogy elvesszenek ezek az értékek. Erre törekszik a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ), amelyik – a Hagyományok Háza Hálózat kárpátaljai kirendeltségének szakmai koordinációjával „Átal mennék én a Tiszán…” címmel idén huszonnyolcadik alkalommal rendezett népdaléneklési versenyt, melyre Beregszászban a Rákóczi Főiskolán került sor.

A rendezvénynek elsősorban a hagyományok továbbvitele a célja, de a zsűri számos előadót és csoportot díjazott bronz, ezüst és arany minősítéssel.

A szólóénekesek kategóriájában az első korcsoport arany minősítés helyezettjei: 1. Györke Anna, 2. Illár Mátyás, 3. Mitro Emília és Selkó Evelin. 

A szólóénekesek kategória második korcsoportjában arany minősítést kapott: 1. Lázár Alexa Vanessza, 2. Ács Mirjám és Kocsis Rebeka Petra, 3. Popovics Bernadett.

Az énekegyüttesek kategória első csoportjának arany minősítéses helyezettjei: 1. Dalos madárkák, 2. Viski Dalos pacsirták, 3. Gyöngykaláris énekegyüttes. 

Az énekegyüttesek kategória második. csoportjának arany minősítéses helyezettjei: 1. a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Szakgimnáziumának énekegyüttese, 2. Napsugár Hagyományőrző Énekegyüttes.

me

text