Világraszóló Szatmári Táncház

A Hagyományok Háza táncfelkérése

A Hagyományok Háza tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Táncház Napját. Az intézmény – immár hagyományt teremteve – ismét felhívással fordul a világ magyarságához, ezúttal a Világraszóló Szatmári Táncházra várja a jelentkezőket.

2023-ban már 12. alkalommal rendezzük meg a Táncház Napját! Számunkra ez a rendezvény minden évben ünnep, a táncház ünnepe, ami a néptáncról, a népzenéről szól, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, határok nélkül. Misem bizonyítja ezt jobban, mint az a törekvésünk, hogy a Táncház Napján mi mindent megteszünk azért, hogy a népzene és néptánc összetartó erejét mindenkihez eljuttassuk. 2021-ben Világraszóló Széki Táncházzal, 2022-ben pedig Világraszóló Kalotaszegi Táncházzal ünnepeltünk. A felvételek a rendelkezésetekre állnak. Szeretnénk megmutatni ország-világnak, hogy a népzenének, a néptáncnak milyen hihetetlen ereje van, ezért arra hívunk benneteket, hogy a letölthető szatmári muzsikára, amelyen a Magos Együttes csak nektek, ebből az alkalomból húzza a talpalávalót, Enyedi Ágnes pedig csakis nektek énekel, táncoljatok nekünk szatmári verbunkot és csárdást. Készítsetek róla videófelvételt, és küldjétek el nekünk! Mi pedig reményeink szerint több száz táncos felvételből elkészíthetjük a Világraszóló Szatmári Táncház filmet!

Jelentkezési határidő
2023. április 19.

Ha szeretnétek részt venni, kérjük, a videó készítésénél vegyétek figyelembe az alábbi szempontokat: 

Full HD felbontás (1920x1080)
Fekvő tájolás
Teljes alakos felvétel, amelyben minden táncos végig teljesen látható, de nem is túl távoli
Kérjük, a felvételeket állványról készítsétek, hogy minél stabilabb képet kapjunk
Az elkészült felvételek mellett, kérjük, egy szöveges dokumentumban írjátok meg nekünk a táncegyüttesetek nevét, székhelyét (ország, város), és egy e-mail címet, ahol szükség esetén elérhetünk benneteket.

További információ:
https://hagyomanyokhaza.hu/hu/vilagtanchaz2023

 

 

text