Horgoson tartották a Dunán innen, Tiszán túl délvidéki elődöntőjét

Horgos adott otthont idén is a XII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjének. A legjobbak részt vehetnek a döntőben, amelyet Erdélyben rendeznek meg.

A vajdasági Pannon RTV beszámolója szerint több mint 250 gyerek részvételével tartották meg a Dunán innen, Tiszán túl délvidéki elődöntőjét.

A fiatalok két korcsoportban, népdal, népzene, néptánc és népmese kategóriában, szólóban, párban léphettek színpadra, de csoportos előadást is láthatott a közönség Horgoson.

Az idei évben is, mint általában minden évben, a néptánc a legnépszerűbb, azután a népzene, illetve a népdal és a népmese. Kevesen vannak, de többen, mint az előző években, ezért ez örömmel tölt el minket.”
– mondta Csányi Tamara, programkoordinátor.

A fiatalokat szakmai zsűri értékelte. A rendezvény fővédnöke Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes volt.

Nagy örömmel látom, hogy ugyanúgy, sőt még jobban dübörög ez a mozgalom, és nagyon sok ügyes gyerek jött, különböző korosztályokban. Meglepődtem egyébként, hogy a kicsik korosztályában is mennyire ügyesen mozognak, és egészen felnőttesen. Kíváncsian várom majd a végét is. Nehéz lesz majd szerintem ezt így kategorizálni és zsűrizni”
– értékelte Sebestyén Márta.

Azok a fellépők, akik a zsűri által kiemelt arany díjban részesültek, fellépnek a döntőben, amelyet Erdélyben rendeznek meg hamarosan.

 SZERZŐ: KOVÁCS GYÖRGY

text