"Húzd keresztül...!"

Jelentkezési határidő: 2023. május 5.

Az Alba Regia Táncegyesület 2023. május 20-án, szombaton rendezi meg a „Húzd keresztül…!” Közép-Dunántúl régió Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyütteseinek X. Fesztiválja találkozót Székesfehérváron, a Malom utcai Táncházban, melyre május 5-ig várják a jelentkezéseket.

A találkozó céljai:

1. Találkozási, barátkozási, ismerkedési lehetőség biztosítása az országban működő gyermek néptáncegyüttesek számára. Nézzék meg egymás produkcióit, tanuljanak egymástól. Ha hasonló találkozót szeretnének szervezni a településükön, tudják, hogy honnan hívhatnak csoportokat.

2. Szakmai, módszertani segítségnyújtás a csoportok részére. A rendezvényen szakavatott zsűri véleményét kérhetik a csoportok. Útmutatás, fejlesztési javaslatok megfogalmazása a csoportok és szakmai vezetőik részére.

3. Minősítések, visszajelzések biztosítása a csoportok részére, mellyel büszkélkedhetnek településükön, munkájuk eredményét objektív értékelés alapján is láttathatják.

4.  Székesfehérváron évi rendszerességgel bemutatkozási lehetőséget biztosítunk a csoportoknak.

Rendező: Alba Regia Táncegyesület (továbbiakban: Rendező)

Meghirdetés időpontja: 2023. április 4.

Jelentkezők: Közép-Dunántúl régióból, Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom Vármegyéből várjuk iskolai és iskolán kívüli néptánccsoportok jelentkezését (6–20 éves korig).

Jelentkezés módja: A produkciókat a csoportvezető tanárok a honlapon található online jelentkezési felületen nevezhetik be, melyet ezen a linken megtalálnak: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSckKKFsH4Rq11B-a_kjmXeDL3wv_8Z5SXsdit3-93LB0b3-1w/viewform 

A nevezéseket a Rendező rögzíti, és a jelentkezéskor megadott költségviselő részére összesített díjbekérőt küld a nevezési díj befizetéséről az online felületen megadott e-mail-címre. A nevezés csak a nevezési díj befizetésével válik érvényessé. A versennyel kapcsolatos további információkat a nevezési felületen megadott e-mail-címre küld a Rendező, de a fontosabb információkat a www.artefolk.hu oldalon is közzéteszi.

A Rendező fenntartja a jogot, hogy 20 produkció után – a jelentkezési határidőtől függetlenül – lezárja a jelentkezést.

Jelentkezési határidő: 2023. május 5., péntek éjfél

A jelentkezési határidő eltelte után nem áll módunkban újabb jelentkezéseket elfogadni.

Fizetési határidő: 2023. május 12., péntek éjfél

Regisztrációs díj: Örökség tagoknak 12 000 Ft/csoport, egyéb csoportoknak 25 000 Ft/csoport

Versenyprogram: Minden csoportnak 1 műsorszám előadására van lehetőség, a rendelkezésre álló műsoridő max. 8 perc. Nem kötelező új művel nevezni, már korábban, szakmai zsűri előtt bemutatott koreográfiával is lehet jelentkezni. 

A zsűriről: A felkért szakemberek a folklorisztikai hitelességet, az előadói készséget, a koreográfiai megformálást, a színpadi megjelenést, az ének-zenei előadást minősíti. 

A zsűri tagjai:

Asztalos-Kiss Zsuzsanna Örökség-díjas néptáncpedagógus, koreográfus, az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnökségi tagja, 
Husvéth Csaba, az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnökségi tagja, a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium tanára, Kiváló Tehetséggondozó Pedagógus Díjjal kitüntetett néptáncpedagógus, koreográfus
Szarka Zsolt néptáncpedagógus, koreográfus, Örökös Aranysarkantyús Táncos, a Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes művészeti vezetője.
Díjak, elismerések: Az együttesek bronz, ezüst, arany és kiemelt arany fokozatú okleveleket nyerhetnek. Kiosztunk továbbá 1 db fesztiváldíjat, valamint koreográfia díjakat, és esetleges különdíjat is. A zsűri javaslatot tehet a következő évi Gyermek és Ifjúsági Néptáncantológián történő részvételre.

Tervezett program:

08.00–10.45  Próbalehetőség (rövid beállás, térformák beállítása, zenekarral rövid próba, 15 perc minden együttesnek)

11.15–13.00  Versenyprogram I.

SZÜNET

13.00–15.45 Próbalehetőség (rövid beállás, térformák beállítása, zenekarral rövid próba, 15 perc minden együttesnek)

16.15–18.00 Versenyprogram II.

18.30-tól Táncház a Galiba zenekarral

Közben szakmai konzultáció a felkészítőknek, csoportvezetőknek 

kb. 20.00 Eredményhirdetés, oklevelek átadása

A fenti program tervezet, tehát a jelentkező csoportok számának függvényében változhat.

Technikai információk:

A Táncház színháztermének színpad méretei: 9 méter széles és 8 méter mély, általános – a rendezvényhez szükséges – hang- és fénytechnikával ellátva. 

A szervezők ebben az évben is központi zenekart kértek fel a produkciók kíséretére, a székesfehérvári Galiba zenekar fogja ellátni a zenei kiszolgálást. Aki szeretné az ő kíséretüket kérni, a jelentkezési felületre kérjük mp3 formátumban csatolni a koreográfia zenéjét (max. 100 MB terjedelemben).

Ha valaki a saját zenekarhoz ragaszkodik, akkor annak pénzügyi fedezetét az adott csoportnak kell biztosítani.

Előre meghatározott, kötelező táncanyag nincs.

Instrukciók a jelentkezési felülethez: Az alábbi linken találják a jelentkezési felületet. Figyeljenek rá, hogy ne maradjon üresen semmilyen rubrika.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSckKKFsH4Rq11B-a_kjmXeDL3wv_8Z5SXsdit3-93LB0b3-1w/viewform

A felületen van egy olyan kérés, hogy minden jelentkező írjon 8–10 mondatos bemutatkozó szöveget. A  megírás előtt  javasoljuk a következők átgondolását:
- hány éve működik az együttes,
- milyen feltételek között dolgoznak,
- milyen rendszerességgel próbálnak,
- milyen összetételű az együttes (előképzettség, korosztály),
- mennyi a csoport állandó létszáma, 
- valamint mindazt, amit fontosnak tartanak elmondani magukról.

A felületen el kell fogadni az Általános szerződési feltételeket, továbbá az Adatkezelési tájékoztatót. Ennek hiányában nem tudják véglegesíteni a jelentkezést.

Ezek a dokumentumok az alábbi linkeken érhetők el:
https://artefolk.squarespace.com/s/ASZF_2023_huzdkeresztul.pdf
https://artefolk.squarespace.com/s/adatkezelesi_tajekoztato_2023_huzdkeresztul.pdf 

Támogatók: Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület, Csoóri Sándor Alap, Nemzeti Kulturális Alap, Hagyományok Háza, Alba Regia Táncegyesület, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

Bővebb információ: 
Majoros Andor
Alba Regia Táncegyesület
majorosandor@gmail.com
+3630/331-2343

text