Kiváló eredményeket értek el a Tallinnka Gyermek Néptáncegyüttes tagjai

Nagy sikereket ért el a Tallinnka Gyermek Néptáncegyüttes a minap megrendezett IV. Várhelyi Lajos „Kuka” Gyermek- és Ifjúsági Néptáncversenyen, melynek a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ adott otthont.

A Tallinnka Gyermek Néptáncegyüttes az utóbbi évek, de talán története egyik legnagyobb sikerét könyvelhette el a pénteken megrendezett IV. Várhelyi Lajos „Kuka” Gyermek- és Ifjúsági Néptáncversenyen – számolt be a verseny élményeiről közösségi oldalán a táncegyüttes.

Az együttes tagjai Cicere különdíjban részesültek, korosztályukban arany minősítést kaptak, Szabovik Levente Örökség Szólista Különdíjat vehetett át és felkészítő tanáraik, Jackó Xénia és Gellén Péter az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület Pedagógiai különdíjban részesültek.

Az eredmények hatalmas sikernek és elismerésnek számítanak az együttes számára, akik meghívást kaptak a Szolnoki Országos Néptáncfesztivál gálaműsorába szereplőként, valamint ajánlást az Országos Néptáncantológiára, szintén szereplőként. SZÉKÁCS SZIDÓNIA

text