Fergeteges tábor Nicken

Negyedik alkalommal telt meg apró táncos lábakkal a Fergeteg Lak, a Fergeteg Néptánc Egyesület által szervezett táborban. Ezúttal 29 kisiskolás ismerkedhet a néptánc világával Nicken.
 
A gyermekek idén főként Rábapatyról, Nickről és Uraiújfaluból érkeztek az ötnapos táborba. Délelőttönként a táncórák mellett kézműveskedhettek. A programok között volt nemezelés, ostorfonás, gyöngyfűzés, sőt megismerkedhettek a népi hangszerekkel is.

Idén nem csupán Tamás Tibor, az együttes művészeti vezetője útmutatásával tanulhatták meg a tájegységünkre jellemző táncok lépéseit, szerdán Halásziból érkezett hozzájuk Galgóczi Attila és felesége, Csilla, akik szigetközi táncokra tanították az iskolásokat, mellette környékük régi hagyományairól, szokásairól is beszéltek nekik.

A gyermekeket egyébként fiú- és lánycsoportokra osztották a hét során, így külön sajátíthatták el az alaplépéseket, majd közösen is gyakorolhatták azokat. - Egy hét alatt nem egy kifejezett koreográfiát tanítunk meg számukra, csupán az alapokat, amiből aztán saját kis etűdöket, lépéssorokat alkothatnak maguknak. Rábaközi, somogyi botos és eszközös táncokat is tanulhattak – mutatott rá Tamás Tibor arra, mennyire széles körű ismeretet kaphatnak hazánk különböző tájegységeinek táncaiból. A gyerekek pénteken, szüleik előtt, saját lépéssoruk előadásával adhatnak majd számot az elsajátított tudásról.

POLGÁR PATRÍCIA

text