24. táncháztalálkozójukra készülnek a Napraforgók

Táncházat rendezett a Napraforgók Bécsi Magyar Néptánc és Népzene Egyesület. Múlt pénteken a gyerekeket és a felnőtteket is színes program várta a Collegium Hungaricumba. Az élőzenés táncház egyben ráhangolódás is volt a november 18-i nagyszabású 24. táncháztalálkozóra.

A talpalávalót a Fajkusz Banda húzta. „Régi, jó barátai az együttesnek, a nevük pedig amúgy is garancia a minőségre és a jó hangulatra.“ – számolt be az est sikeréről Tarcsai Helga a Napraforgók Bécsi Magyar Néptánc és Népzene Egyesület elnöke. A zenekar egy félórás koncerttel alapozta meg a táncház hangulatát. A jelenlévők megemlékeztek a nemrég elhunyt Sára Ferenc koreográfus, népzenekutatóról is.

A táncház mint mindig most is a gyermekprogrammal kezdődött, amikor is Marczis Krisztián és Marczisné Dorner Magdolna tanította a kicsiket az első tánclépéseikre. „Rengeteg gyerek volt. Énekekkel, táncokkal, nagyon jól érezték magukat.“- mondta el Tarcsai Helga. A felnőtteknek Józsa Zoltán Bambi és Németh Zsuzsanna tartott táncoktatást. „Voltak olasz és osztrák vendégeink is, akik nagyon jól érezték magukat.“ – közölte az egyesület vezetője.

A Napraforgók legközelebbi nyilvános programja az év legnagyobb eseménye, a sorban 24. táncháztalálkozó lesz. Ezúttal november 18-án a Lerchenfelder Straßeban található Novum nevű rendezvényteremben lesz a táncház és a gála. 15:00 órakor kezdődik a gyermektáncház Marczis Krisztiánnal és Marczisné Dorner Magdolnával, 17:00 órától pedig felnőtt és ifi táncház lesz Muszka György és Muszka Ilona koreográfusokkal, majd Antal Áronnal és feleségével. 19:30-kor kezdődik a gála, melyen fellép a Cserók táncegyüttes, a Délibáb Bécsi Magyar Kultúregyesület felnőtt és gyermek tánccsoportjai, valamint a Napraforgók tánccsoportjai. Az élőzenét az Üsztürü zenekar és a Kaptza zenekar szolgáltatja.

Palágyi Zsófia

text