Elkészült a KamarApp mobilalkalmazás

Elkészült a KamarApp mobilalkalmazás a FolkFest Kulturális Egyesület gondozásában, a Csoóri Sándor Program támogatásával. Az alkalmazás fejlesztői Nagy Lénárd és Vizeli Bálint voltak.

A KamarApp segítségével könnyedén elmélyedhetsz a magyar népzene világában. Ez az alkalmazás új szintre emeli a zenetanulás és gyakorlás élményét. Számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek segítségével jobban megérthetsz és elsajátíthatsz népi dallamokat.
Fedezd fel a lejegyzéseket, amelyek pontosan rögzítik a felvételeket. Hallgasd meg az eredeti hangzóanyagokat, amelyek alapján a kották készültek.
Az alkalmazás egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy sávonként hallgathasd meg a dalokat, és akár kikapcsolva egy-egy sávot, hogy a megfelelő hangszerekkel gyakorolhass. Emellett ismeretterjesztő szövegeink segítségével betekintést nyerhetsz az adott tájegységre jellemző hangszertechnikába.
A mobilapp már letölthető az Apple AppStore-ból és Google Play Store-ból.

Örömmel jelentjük be továbbá, hogy a mai napon a FolkFest Kulturális Egyesület kiadásában megjelent Mihó Attila és barátai „Éljenek a táncosok" - Felcsíki népzene néptáncoktatáshoz című lemeze, amihez 14 táncoktató videó is kapcsolódik. Az audiovizuális anyag elkészítését az NKA Halmos Béla Program támogatta, a táncvideókban a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes táncosai láthatóak. Köszönjük az együttműködést az András Alapítványnak.
Az album csak digitális kiadásban jelenik meg. A zenei anyag október 26-tól megtalálható az összes népszerű streaming oldalon: https://artists.landr.com/055120033476


A táncvideók a FolkFest Youtube csatornáján tekinthetőek meg: 
https://www.youtube.com/playlist?list=PLnDE7yx0FeTAFPQpF1QaumWPTq-gex2MK




FolkFest Kulturális Egyesület

text