Jubileumi gálaműsorral ünnepelt a néptáncegyüttes

Nagybaracska

A napokban ünnepelte 90 éves jubileumát a Nagybaracskai Néptáncegyüttes. Ebből az alkalomból nagyszabású, ünnepi gálaműsorral készültek. A két részből álló előadás előtt az érdeklődők egy fotókiállítást tekinthettek meg, mely az elmúlt 90 év fotóiból állt össze. A rendezvényt Bögi István András, Nagybaracska község polgármestere nyitotta meg. 
 
– A műsorban közel 100 jelenlegi és egykori táncos lépett színpadra. Fellépett az együttes gyerek és felnőtt csoportja, a Nagybaracskai Gyöngyösbokréta Népdalkör, a Danubia Alapfokú Művészeti Iskola Tambura Zenekara Csurai Attila vezetésével. A műsor első részében olyan szólóprodukciót is helyet kaptak, amiben egy-egy nagybaracskai családhoz tartozó rokonok táncoltak együtt, továbbá bemutatkoztak az együttes vezetői, valamint a vendégoktatók is.
 
A műsor második felében a „Fonó” hangulata elevenedett meg, melyben láthatók voltak régi és új koreográfiák az együttes jelenleg és régen együtt táncoló tagjai tolmácsolásában. A műsort a vajdasági Fokos Zenekar kísérte.  

 Ahhoz, hogy a Nagybaracskai Néptáncegyüttes megélhesse ezt az évfordulót, elengedhetetlen az egykori és jelenlegi vezetők munkája, akiket a műsor során ajándékkal köszöntöttek, illetve megemlékezésként gyertyát gyújtottunk tiszteletükre – emelte ki Márton Réka, az egyik táncos. A műsort Andócsi Adél, Andócsi Mónika és Leidinger Dömötör szerkesztették.

RAB RITA

text