Fókuszban a tánc

Folytatódott a Honvéd Kaszinó Hölgyklubjának Kanizsa mestereit bemutató sorozata. A hölgyek ezúttal a táncra fókuszáltak, Kápolnás Edinát, a SZKES Dance Tánccsoport vezetőjét, valamint a Kanizsa Táncegyüttes néhány tagját és vezetőjüket, Vizeli Dezsőt látták vendégül.

A sorozat indításának ötlete a nyári szünet alatt született meg, ezt követően a Hölgyklub vezetése azonnal munkához látott. Első alkalommal Wilheim Dávid, a fagylaltkülönlegességek mestere vendégeskedett a Honvéd Kaszinóban.

- Ez a város nagyon régóta híres arról, hogy sok tánccsoportja van. Aztán egyiknek nagyon híres, kiváló és képzett mestere van, a másik pedig „csak úgy” hozta össze. Ezeket az embereket meg kell ismernünk. Van, akit ismernek, van, akit kevésbé – fogalmazott Büki Pálné, a Hölgyklub vezetője. 

A Kanizsa táncmesterei előadás egyik meghívott vendége Szécsényiné Kápolnás Edina volt. Csapatával együtt immár 23 éve dolgozik a városban, a versenyeken évről évre rangos helyezéseket érnek el, látványtánc kategóriában.

- Nagyon sok minden történt ebben a 23 évben. Nyilván először még csak pár gyerekkel kezdtük a kiskanizsai iskolában, aztán amikor átjöttünk ide a Kaszinóba, egyre bővültünk. Először csak a nagyokkal foglalkoztunk, utána alakult ki, hogy már az óvodás kortól kezdődően járnak hozzánk gyerekek – mondta Szécsényiné Kápolnás Edina, a SZKES Dance Tánccsoport vezetője. 

A tánc nem csupán egy hobbi, szenvedély, életforma is – ezt vallja a művészeti ág néptáncos képviselője, Vizeli Dezső.

- Én ebben nőttem fel szinte, az életem a néptánc. Szeretek újat tanulni a mai napig is, szeretem ezeket átadni a gyerekeknek, generációknak, több generációnak is. Tavaly mutattuk be az 50 éves jubileumi műsorunkat a Hevesiben. Én azt tudom mondani, szeretem, imádom a néptáncot – fogalmazott Vizeli Dezső, a Kanizsa Táncegyüttes vezetője. 

A Hölgyklub az évad következő hónapjaiban még több mestert lát vendégül. A zenészek mellett a magyar kultúra lovagja is vendégségbe érkezik majd a Honvéd Kaszinóba.

 

V.A.

text