Év végi Penderülj

A több éves hagyományhoz hűen közös táncházba, batyus mulatságba hívta a város és városkörnyék néptánccsoportjait és az érdeklődőt a Penderülj Táncműhely tagsága. Az évbúcsúztató rendezvény helyszíne az Apáczai Művelődési Központ volt december 30-án.
 
 - A célunk, hogy egy évben egyszer minden tánccsoport közösen, kulturáltan együtt táncolhasson. A rendezvény nyitott, bárkit szívesen vártunk a meghívott néptánccsoportokon kívül is – mondta többek között Kiss Norbert, a szervező Penderülj Tánckör vezetője.

A táncosok még hozzátették: a táncműhelyben kezdő és haladó csoport is működik, csatlakozókat szívesen fogadnak a közösségi oldalon keresztül. A nyitottság jellemző a civil szervezetként alakult együttesre. Az est programjában tánctanulás, vetélkedő, táncbemutató, táncház és batyus eszem-iszom szerepelt. A talpalávalót több zenekarból verbuválódott vegyes együttes húzta, többek között Németh Dénes, Henczi Dávid, Kovács Péter, Keresztes Bendegúz és barátaik. 

A résztvevők vegyes korosztályt alkottak, a jól összeszokott érettebb párok és a „régi arcok” mellett friss lendületet hoztak a fiatalok, többségében a Göcseji Szegek Néptáncegyüttesből, Pálfiszegről. 

Bánfi Kati

text