Kirch Sárát a legmagasabb elismeréssel jutalmazták

  A Pöndöly Néptáncegyüttes fiatalja mérették meg magukat a XIII. Országos Ifjúsági Szólótáncversenyen, ahol jelenlegi és egykori komlói tanítványok kápráztatták el a zsűrit.

Az abai előselejtezőn 240 táncos igyekezett lenyűgözni a szakmai zsűrit, akiknek nem volt könnyű dolguk, hiszen 198 produkciót vittek színpadra három nap alatt a tehetséges fiatalok. Innen 86 produkció utazhatott az Egerben megrendezett döntőre. 

Kirch Sára, akit a Pöndöly Néptáncegyüttes és a Fóti Táncművészeti Szakgimnázium közösen indított kiérdemelte az ifjúsági korosztály legmagasabb elismerését, a Gyöngygalléros táncos címet.

 
Kirch Zoltán néptáncegyüttes vezető büszkén emelte ki egykori táncosai sikereit: Bleszák Lénát, a Fóti Táncművészeti Szakgimnázium táncosát különdíjjal és Cserveni Szabolcsot, a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatóját szintén különdíjjal jutalmazták, valamint gratulált tanítványainak Török Orsolyának és Horváth Imolának.

A komlói táncosok folytatják a felkészülést, és szeretettel invitálnak mindenkit a január 27-én megrendezésre kerülő Farsangi táncházba, illetve a pöndölyösök fogják biztosítani a műsort a március 15-i városi rendezvényen.



   Czeti Ádám

text