XIV. Martin György Néptáncfesztivál

Jelentkezni április 30-ig

A nagy múltú szegedi fesztiválra ezúttal is az ifjúsági korosztályú táncegyütteseket várják a szervezők! Jelentkezni április 30-ig lehet, és a limitált létszám miatt a jelentkezés sorrendje is fontos! A Martin Szövetség oldaláról a jelentkezési lap is letölthető! 

A Martin György Néptáncszövetség és a Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál Alapítvány 2024. július 12-13-14-én, Szegeden rendezi meg a XIV. Martin György Néptáncfesztivált.

A fesztivál célja, hogy hazai és határainkon túli ifjúsági néptáncegyüttesek számára lehetőséget biztosítson szakmai bemutatkozásra, a Kárpát-medence néptánckincsén alapuló néptánckoreográfiák és tánckompozíciók színházi körülmények közötti bemutatására, és ezzel ösztönözze az együtteseket és az alkotókat magas színvonalú, új alkotások létrehozására.

A fesztiválon az idei évben hazai és határainkon túli ifjúsági néptáncegyüttesek vehetnek részt, minimum 15, maximum 30 perces szerkesztett vagy különálló koreográfiákból álló műsorral, amelynek legalább fele új, országos fesztiválon vagy bemutatón még elő nem adott mű.

A színházi bemutatókon az előadók és az alkotók egyaránt megmérettetnek. Az együttesek szakmai bemutatkozásán túl a fesztivál egyben új koreográfiák bemutató fóruma is.

A koreográfiai versenyben kizárólag új, országos fesztiválon még elő nem adott művek vehetnek részt. A fesztivál bemutatóira a Szegedi Kisszínházban kerül sor.

Jelentkezési határidő: 2024. április 30.

További információ és jelentkezési lap:
https://www.martinszovetseg.hu/wp-content/uploads/2024/02/Jelentkezesi-lap_XIV.-Martin-Gyorgy-Neptancfesztival.docx

text