Mezőségi világ-táncház

Jelentkezési határidő: 2024. április 02.

Legyen tánc! - Felhívás közös táncra
 
Jelentkezési határidő: 2024. április 02. 23:59

 2024-ben már 13. alkalommal rendezzük meg a Táncház Napját! Számunkra ez a rendezvény minden évben ünnep, a táncház ünnepe, ami a néptáncról, népzenéről szól, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, határok nélkül. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a törekvésünk, hogy a Táncház Napján mi mindent megteszünk azért, hogy a népzene és néptánc összetartó erejét mindenkihez eljuttassuk.

2021-ben világraszóló széki táncházzal, 2022-ben világraszóló kalotaszegi táncházzal, 2023-ban világraszóló szatmári táncházzal ünnepeltünk, nézzétek meg a felvételeket!

Szeretnénk megmutatni ország-világnak, hogy a népzenének, a néptáncnak milyen hihetetlen ereje van, ezért arra hívunk benneteket, hogy a mellékelt mezőségi muzsikára, amelyen a Palatkai Banda csak nektek, ebből az alkalomból húzza a talpalávalót, táncoljatok nekünk mezőségi ritka és sűrű magyart, lassú cigánytáncot, szökőst és sebes csárdást. Készítsetek róla videófelvételt, és küldjétek el nekünk! 

Ha szeretnétek részt venni, kérjük, a videó készítésénél vegyétek figyelembe az alábbi szempontokat: 

Full HD felbontás (1920x1080)
Fekvő tájolás

Teljes alakos felvételt késztísétek, amelyben minden táncos végig teljesen látható, de nem túl távolról.
Kérjük, a felvételeket állványról készítsétek, hogy minél stabilabb képet kapjunk!
Nagyon szerettük a szabadtéri felvételeket, ha tehetitek ez alkalommal is hasonlót küldjetek!
Az elkészült felvételek mellett, kérjük, egy szöveges dokumentumban írjátok meg nekünk a táncegyüttesetek nevét, székhelyét (ország, város), a felvételen szereplő táncosok számát, és egy e-mail címet, ahol szükség esetén elérhetünk benneteket.

2024. április 2-ig az alábbi linken várjuk a felvételeket (névnek lehetőség szerint a táncegyüttes nevét kérjük megadni):

Feltöltés:
https://felho.hagyomanyokhaza.hu/sharing/Wwqr6GHgd

Amennyiben a feltöltés során bármilyen problémát érzékeltek, küldjétek el a felvétel és a kért dokumentumot a tanchaznapja@hagyomanyokhaza.hu e-mail címre.

 
További információ:
tanchaznapja@hagyomanyokhaza.hu

text