Korpás Éva és tanítványai hatalmas sikere

A napokban tették közzé az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület „Mesterek és tanítványok“ pályázatának eredményeit. Remekül szerepeltek Korpás Éva népdalénekesnő, előadóművész és tanítványai. A népi kategória megosztott fődíját és második helyezését érdemelték ki.

Népi Örökségünk Kiváló Mestere és Tanítványa címet kapott Korpás és tanítványai, Babos Luca, Fodor Villő és Szeles Chloe – mindhárman Korpás Éva ››Piripotty‹‹ című előadásának szereplői –, a „Két lányom van kérőbe“ című, Bartók Béla gyűjtéseiből származó, nagymegyeri dalok előadásáért.

Második helyen végzett, és a Népi Örökségünk Példás Mestere és Tanítványa címet pedig Korpás Éva és tanítványa, Pákozdi Dorina – a Bagla Banda énekesnője – vehették át a Magyarbődi dalok előadásáért.

„Hosszú volt a várakozás az eredményekre, mert éppen egy éve hirdette meg a pályázatot az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület, amely a legnagyobb magyarországi központi egyesület a gyermekfolklór terén“ – nyilatkozta portálunknak Korpás Éva népdalénekes. – „Videót kellett készíteni, az alapján döntött a szakemberekből álló zsűri“ – avatott be az előadóművész, hozzátéve, annak idején, a covid alatt, részt vett már tanítványaival a pályázaton. Akkor két második helyet és a Népi Örökségünk Példás Mestere és Tanítványa címeket érdemelték ki teljesítményükkel.
Idei díjaikhoz szívből gratulálunk!

Bárány János

text