Csobolyós sikerek Sopronban

Az idei soproni Regionális Néptánc vetélkedőn három vármegye 20 műhelyének közel 300 táncosa vett részt. A nagyszabású versenyen a Győrújbaráti Csobolyó Néptáncegyüttes szólistái komoly sikereket értek el. 

Nagy öröm az együttesnek, hogy a rutinos ifjúsági korosztály mellett az életük első versenyén fellépő kis táncos palánták is ügyesen helytálltak. A legkisebb, Csobolyó Aprók csoportból kilenc gyermek vállalta a megmérettetést Lurkó korosztályban. Közülük négyen dicsérő oklevelet, "Ékes", "Takaros", "Daliás", és "Lippentős" táncos címet kaptak. Öten pedig - két fiú és három kislány - nagydíjat értek el, megkapták az Aranykeszkenős illetve Figurás táncos díjat.

Gyermek korcsoportban hét versenyző indult Csobolyós színekben. A Csobolyó Cseppek és Cseperedők összes szólistájának nagydíjat ítélt a zsűri, csakúgy, mint a tapasztalt versenyzőnek számító ifjúsági korosztályú Csobolyós táncosoknak, akik kilenc nagydíjat hozták el a versenyről. A két versenynap alatt összesen 21 nagydíjat kapott a Csobolyó, kilenc fiú lett Figurás és 12 lány Aranykeszkenős táncos.

 
A táncosokat felkészítő pedagógusok Putz Katalin és Jocha Balázs szerint az eredmények mellett nagyon fontos az, hogy a gyerekek remekül érezték magukat a két napos megmérettetésen. A profi, gyermekbarát szervezésért köszönet illeti Sipos Ferencet, a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatóját és a Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület csapatát, akik mindent megtettek azért, hogy a 300 gyermeknek, az őket kísérő pedagógusoknak és a közönségnek hatalmas élményt jelentsen a vetélkedő.

A verseny végén büszkén hangzott fel a Csobolyósok szokásos csapatkiálltása "Ki a jó? Csobolyó!"

text