Töretlen a táncoslábú Huszárik család sikere

Bogyiszló

Táncpedagógus anya és fia látogattak a Hír.FM szekszárdi stúdiójába. Huszárikné Böröcz Zsófia és Huszárik Márton a Bogyiszlói Hagyományőrző Egyesületben, és a Szekszárdi Bartina Néptánc Közhasznú Egyesületben is tevékenykednek.

Nemrég az ifjú táncművész, Márton felkészítésével a bogyiszlói csapat férfi tagjai juhásztáncokat mutathattak be Budapesten, a Táncháztalálkozó Muharay gáláján. Különleges alkalom ez, hiszen nem minden együttes léphet fel a jeles hagyományörző eseményen, amelyet a fővárosban, a Papp László Sportarénában rendeztek meg.

Huszárikné Böröcz Zsófia beszámolt arról is, hogy a Budapesti Hagyományok Házában átvehették a Kiválóan Minősült Együttes díjat, miután véget ért négyhetes tánctanításuk. Ennek keretében négy hétvégén keresztül az oda látogató érdeklődők a Bogyiszlói Hagyományőrző Egyesülettől tanulhattak különböző mozdulatokat.

Arra a kérdésünkre, hogy Mártonhoz hasonlóan hogyan válhat valaki a kiváló táncos mellett remek pedagógussá, a Tanárnő többek között két szót említett: szorgalom, alázat.


Dahud Emil

text