Nemzetközi és hazai néptáncegyüttesek találkoznak a 29. Duna Karneválon

Nemzetközi és hazai néptáncegyüttesek közreműködésével rendezik meg a 29. Duna Karnevált június 7. és 14. között Budapesten, többek között a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében és a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A kulturális fesztiválon fellép többek között a Cimbaliband, a Kecskemét Táncegyüttes, a Magyar Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes, emellett többek között látványos karneváli felvonulással, nemzetközi táncházzal, a VI. FolKid Gyermek Népművészeti Fesztivállal, valamint a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon nagyszabású gálával várják az érdeklődőket.

Június 7. és 9. között a Nemzeti Múzeum kertjében, a fesztivál nagyszínpadán gálaműsorral és tértáncházzal mutatkoznak be a hazai és külföldi táncegyüttesek, emellett népzenei koncertekkel várják a látogatókat.
A nyitónapon a Kárpát-medence tánchagyományaival és a hazánkban élő nemzetiségek népi kultúrájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, majd a Duna Művészegyüttes és a Kecskemét Táncegyüttes műsorát láthatják, amellyel Petőfi Sándor emlékét idézik meg.

Június 8-án rendezik meg a FolKid Gyermek Népművészeti Fesztivál gáláját, majd fellép a Cimbaliband és bemutatja tánckoncertjét a Kárpátalja Néptáncegyüttes is. Június 9-én karneváli felvonulással köszöntik a fellépők a fesztivált Budapest belvárosában. Az eseményt a fellépő együttesek gálaműsora követi, az estet pedig az európai uniós elnökség tiszteletére az európiai – holland, bolgár, spanyol, török és szerb – vendégegyüttesek közös műsora zárja. Június 10-én a Kobuci-kertben nemzetközi táncházzal várják az érdeklődőket.

Az Erzsébetligeti Színházban június 13-án tartják a XIII. Lánchíd Nemzetközi Néptáncversenyt. A Pomázi Művelődési Központban a nemzetközi fellépők mutatkoznak be. 

Június 14-én a programsorozatot a Duna Karnevál gálaműsora zárja a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon: a külföldi és hazai táncegyüttesek közel háromszáz művészének közös műsorát láthatja majd a közönség.
Az est első részében a karneválra meghívott külföldi együttesek mutatják be műsorukat, majd ezt követően egy művészi együttműködésben megvalósuló előadás látható Örömóda címmel, amelyet Magyarország európai uniós elnöksége alkalmából állítottak színpadra a magyar, bolgár, holland, szerb és török együttesek közösen.


MTI

text