25 éves az izsáki Sárfehér Néptáncegyüttes

2024. május 18-án szombaton, 14:00 órakor vette kezdetét a Sárfehér Néptánc Egyesület által szervezett programsorozat az Izsáki Városi Sportcsarnokban. Az ünnepi műsor előtt kézműves foglalkozásokon, mesehallgatáson, népi játszóházban vehettek részt az érdeklődők.
 
 Népi kézműves foglalkozás
Az idősebb korosztály borkóstolón ismerhette meg a Magyar Értéktárban szereplő Izsáki Arany Sárfehér bor (Kiemelkedő nemzeti érték, 2013) történetét, készítésének jelenlegi gyakorlatát. A Gedeon Birtok bora mindenki elismerését elnyerte.
 
 Kiállítás a borkészítés menetéről
A borkészítés eszközeiből egy kisebb kiállítást is megnézhettek a látogatók. A hungarikumokkal és az izsáki értéktárral kapcsolatos tudásukat egy érdekes kvíz játék segítségével bővíthették az érdeklődők. Az együttes és az egyesület történetébe kinyomtatott képekben, valamint kivetítőn keresztül is bepillanthattak a résztvevők.
 Talléros együttes
A gálaműsor 17:00 órakor kezdődött. A talpalávalót a Talléros együttes szolgáltatta. A műsor első félidejében a Mecsek Táncegyüttes, a Kiskőrös Néptáncegyüttes és a Kerekegyházi Kukujszi Néptáncegyüttes lépett színpadra.
 
 A Sárfehér Néptánc Egyesület legkisebbjei

A program második felében a Sárfehér Néptáncegyüttes csoportjai dobogtatták meg a nézőközönség szívét. A műsorszámok között az együttes alapítóit, vezetőit, segítőit köszöntötték. A rendezvényre a koronát a Góbé együttes kiváló koncertje tette fel. A fergeteges hangulatú buli után a programsorozat a Vinó Étterem Pinceklubjában, táncházzal zárult.

Mindenkinek köszönik az együttes, illetve az egyesület érdekében végzett áldozatos, önzetlen munkáját!

Makai Marianna

text