Lesz, ki hagyományainkat tovább adja

a 2024-es Szlovákiai Magyar Táncháztalálkozón jártunk

2018-ban indult útjára a Szlovákiai Magyar Táncháztalálkozó sorozat, melynek 2022-től már Komárom biztosít helyszínt. Az egyik legnagyobb felvidéki magyar folklórtalálkozó idén is bőséges programmal várta az érdeklődőket a Tiszti Pavilonban és annak udvarán, valamint az Egressy Béni Városi Művelődési Központban.

Koncertezett a Tatros Együttes, táncházban húzta a Pósfa Zenekar, zenélt a Húros Banda, a Kis Sajó Népi Zenekar, A barátok zenekar, illetve a Bagla Banda. Voltak beszélgetések, néptáncoktatás, Paár Julcsi mesekoncertje és kirakodóvásár is. De itt zajlottak a TáncPódium elődöntői is. Az eseményt a gálaműsor, a Fitos Dezső Társulat kitűnő előadása, Szélműves-koncert és táncház zárta.

A Táncfórum - Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Egyesületének szervezésének köszönhetően a Duna-parti város népzenétől, énektől, a csizmák csattogásától volt hangos két napon át. Sok-sok fiatal csillogó szemet lehetett látni, akiknek nem idegen hagyományaink őrzése, művelése. Állíthatjuk, hogy lesz, ki hagyományainkat tovább adja az utókornak.

text