Japánig repíti a komlói néptáncost hétvégi sikere

Nagyon szép eredményeket értek el a Pöndöly Néptáncegyüttes szólistái. Az országos döntő után egyikőjük Japánban képviselheti hazánkat.

Büszkék lehetünk a Pöndöly Néptáncegyüttes gyermektáncosaira, akik a Gyermek Néptáncosok XVI. Országos Szólótánc Fesztiválja alkalmából utaztak a hétvégén Szarvasra. A verseny során a lányok Pántlikás táncos címet, a fiúk Bokrétás táncos címet nyerhettek, illetve a legjobbak Japánban képviselhetik hazánkat. Az öt táncos gyermekből négyen is megkapták ezeket a címeket, név szerint Hock Viola Pántlikás táncos lett, Czikla Zsolt, Schmidt Dominik és Schuber Noel Bokrétás táncos címben részesült. Kosnás Csaba pedig kiváló értékelést kapott, így jogosan lehet a felkészítőjük, Németh Csilla és Kirch Zoltán, illetve mindenki büszke rájuk.

A hétvége legkiemelkedőbb fiú táncosa Schuber Noelt választották, ezzel pedig elnyerte a lehetőséget, hogy Magyarországot képviselje Japánban az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület műsorában. Erre az alkalomra Schmidt Dominik tartalékosként választották be, ha valaki nem tud elutazni az ázsiai országba, akkor ketten is ott lehetnek képviselni a Pöndöly Néptáncegyüttest, Komlót, Baranyát és egész Magyarországot.


Jusztin Levente

text