60. Gyöngyösbokréta és 47. Durindó Fesztivál Adán

Ada -Június 7-e és 9-e között szervezik meg Adán a 60. Gyöngyösbokréta és 47. Durindó Fesztivált. Az eseményről bejelentő sajtótájékoztatót tartottak a szervezők.

 A szemle három helyszínen zajlik majd: az adai Korzón, a színházteremben és a Szentháromság Római Katolikus Templomban. Emellett számos kísérőprogram várja majd az érdeklődőket, mint például kiállítások, táncház és kirakodóvásár.

Varga Lívia, elnök, Vadvirág Hagyományápoló Kör:

Örülünk annak, hogy nagyon sok segítőre leltünk. Több mint 170 önkéntesünk van, akik segítenek majd a rendezvény – reméljük sikeres – lebonyolításában. Tudni kell, hogy Adán másodízben van Gyöngyösbokréta, ugyanis 45 évvel ezelőtt már megrendezték egyszer, úgyhogy számunkra ez is egy jubileumi év. A többi között erről is megemlékezünk a rendezvény alkalmával.

Az idei Gyöngyösbokrétára 33 csoport jelentkezett, a Durindóra pedig 125 együttes, énekcsoport és szólista.

Sutus Áron, elnök, Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség:

Hogy a Gyöngyösbokréta-mozgalom egyként tudott megmaradni itt a Délvidéken, a Vajdaságban, az egyedülálló, a Durindó vonatkozásában pedig az, hogy ennyi népzenét szerető, a hagyományaira büszke és hagyományanyagával saját népzenei hagyatékát ápoló együttes és szólista találkozik egy napon. Ennek nem csak az ereje, a szentsége van meg, hanem fel is tudja mutatni azt a gazdagságot, amely elvehetetlen ettől a közösségtől. De ezért tenni kell.

A részletes programról a Gyöngyösbokréta és Durindó Facebook-oldalán értesülhetnek az érdeklődők.

text