Ha Művészetek Völgye, akkor FolkUdvar! 

Mától veszi kezdetét a 10 napon át tartó mulatság Kapolcson a Művészetek Völgyében, ahol két helyszínen várunk szeretettel minden fesztiválozót. Fűz Népi Játéktér nevű családi udvarunkon napközben a gyerekek és családok különböző természetes anyagokból készült játékok segítségével kapcsolódhatnak ki. A FolkUdvar pedig reggeltől hajnalig tart nyitva, bemutatva a néphagyományból mindazt, ami ma is izgalmas.

Idén három tájegység népi kultúrájába merülhetünk el: a Kárpátokon túli Moldvából, Dél-Alföldről és a mai Szlovákia területéről, Gömörből érkeznek hozzánk idős mesterek, a zárónapon pedig a helyi kultúrát ünnepeljük bakonyi gyerek táncegyüttessel, pásztorokkal, énekkel, tánccal.

Ajánlónk:

A gyerekeknek és a családoknak ajánlott programok: a Fűz Népi Játéktéren minden nap dúdolók, ringatók, hagyományos játékok és mesék, a FolkUdvarban 11 és 18 óra közötti kézműveskedés, délutánonként Nép-dal-Játék vagy énektanulás, és gyerekelőadások várják a kicsiket.
Azoknak, akik egy kis elmélyülésre, tudásbővítésre vágynak: a FolkUdvarban a kora délutáni népi praktikák vagy népi gasztronómia sorozatot, kvíz játékunkat, illetve szabadegyetem beszélgetéseinket;
a mulatni vágyóknak pedig tánc- és énektanulási lehetőségeket, koncertjeinket, felnőtteknek szóló esti meséinket, a folk-kocsmát és a táncházat ajánljuk minden este. 
 
Várunk szeretettel mindenkit Kapolcson olyan nagyszerű művészekkel, mint a Dűvő, a Korinda, a Juhász zenekar, a Bokros Trió, Enyedi Ágnes, Navratil Andrea, Agócs Gergely, Sándor Ildikó, a Csavar Színház, a Barboncás, a Rőtökör és a Paramisi társulatok, Fábián Éva, Bognár Szilvi, a Naszály zenekar, Juhász Andris és barátai, Onodi Attila és Csécsi Kata, Farkas Berci és Maklári Erika, a Csíki Család Kézműves Műhelye, a Barkó Kézműves Egyesület!

text