Húszéves az óbecsei Kiscimbora Táncegyüttes

Óbecse

 Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte az óbecsei Kiscimbora Táncegyüttes. A jubileumi műsorban a magyar nyelvterület táncait láthatta tőlük a közönség.
 
 Cseszák Balázs és Cseszák Anikó számára a Kiscimbora volt az első csoport, amelyben a néptáncot oktatták. Az évek során nem csak a koreográfiák és a tánclépések gyarapodtak, de már szoros barátságok is egymáshoz fűzik a csoport tagjait és az oktatókat.

Cseszák Balázs, művészeti vezető, Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör, Óbecse:

Nagyon szeretünk közösen dolgozni ezekkel a fiatalokkal. Igazi barátságok szövődtek, sőt családi szálak is fűznek egymáshoz bennünket. Remélem, hogy ők is ugyanilyen gondolkodással, ugyanilyen véleményen vannak. Azt látjuk, hogy ez a csapat nem csak a táncpróbákon van együtt, hanem a táncpróbákon kívül is mélyíti a kapcsolatokat, barátkozik.

Az alapító tagok között volt Kovács Franciska is, aki az elmúlt húsz évből számos élményt, kedves emléket őriz a próbákról, fellépésekről és versenyekről egyaránt.

Kovács Franciska, néptáncos, Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör, Óbecse:

Ez az önkifejezés egyik módja, hogy mindenki megtalálja magát valamiben. Úgy érzem, hogy az én egyik anyanyelvem a a népdalok és a néptánc világa.

Varró Tódor, néptáncos, Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör, Óbecse:

A néptánc az itt egy közösség, de én úgy tekintek rá, mint a második családomra. Nagyon szoros baráti viszony van mindenki között. A hangulat, illetve az is, hogy a saját népünknek a táncát tudjuk bemutatni itt a színpadon, vagy a táncházakban táncolni, az azért nagyon felemelő érzés.

A Kiscimbora Táncegyüttes jelenleg 34 tagot számlál. A jubileumi műsort teltházas közönség előtt mutatták be a néptáncosok.

text