Kutatási összegzés az Élő Forrástól

Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület az elmúlt években olyan szakmai kutatómunkával is foglalkozott, amely az egész magyar néptáncmozgalom belső állapotával, helyzetével kapcsolatos.

Különleges összehasonlításokban igyekeztük megvilágítani az Anyaországban és a határon túli területeken működő közösségek működésének eredményeit. Kiemelten vizsgáltuk az emberi értékek alakulását, a jellemformálódást, a közösség belső hatásait, együttműködéseket, a néptáncos közösségek társadalmi szerepét, stb.

A program megvalósításában segítségünkre volt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet kiváló szakemberekből álló kutatócsoportja is. Munkánk eredményeképpen születtek azok a dokumentumok, amelyek az alább látható linkeken megtalálhatók. 


Arra gondoltunk, hogy a veszélyhelyzettől terhes időkben, csendes estéiteken érdekes lehet megismerkedni azokkal a tapasztalatokkal és megállapításokkal, amelyeket ezekben a dokumentumokban összesítettünk. Figyelmetekbe ajánljuk tehát a mellékelt anyagokat. Felhíjuk továbbá a figyelmeteket, hogy a záró dokumentum könyv formájában is elérhető az Egyesületünknél. Ezzel kapcsolatban egyeztetés után tudunk segíteni. 

Előre is köszönjük, ha megtiszteltek minket az anyag elolvasásával.

Üdvözlettel, Kovács Norbert Cimbi

text