Vajdasági népdalkörvezetők és népzenei együttes-vezetők képzése

Jelentkezési határidő 2021. április 30. 12 óra.

A Hagyományok Háza vajdasági hálózata és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet 30 órás tanfolyamot szervez vajdasági népzenei együttesek és népdalkörök vezetőinek. A továbbképzés célja elméleti és gyakorlati tudás és jó gyakorlatok átadása, amelyet a tartományunkban tevékenykedő együttesvezetők népzenei műsorokra való felkészülés vagy a próbatermi gyakorlás folyamán tudnak hasznosítani.
 A jelentkezés feltétele a magyar népzenében való jártasság, csoportvezetésben szerzett tapasztalatok és a betöltött 25. életév. A tanfolyam 6 on-line előadásból és 24 fizikai jelenlétet megkövetelő órából áll, 2021. május közepétől július végéig három hétvégére tömbösítve.
A tananyagot főként a vajdasági népzenei gyűjtések képezik, emellett szó lesz a színpadra állás szabályairól, népdalcsokrok összeállításáról és más izgalmas témákról. A sikeres elvégzés és a szervezők által kiállított tanusítvány megszerzésének feltétele az előadások 75%-án való részvétel és az oktatók által előlátott feladatok teljesítése.
Oktatók Berec Csizmadia Anna, Berta Alexandra, ifj. Horváth Károly, Szabó Annamária és Vakler Anna.
Maximális létszám 40 fő Vajdaság egész területéről.
Jelentkezés e-mailben a nepzene.vmmi@gmail.com címen a név, település, telefonos elérhetőség, egyesület, csoport(ok) feltüntetésével lehetséges.
Jelentkezési határidő 2021. április 30. 12 óra.
A Vajdasági népdalkörvezetők és népzenei együttes-vezetők képzésének koordinátora Juhász Gyula, a VMMI és a HHH-V munkatársa. További információk a 024/816-790 vagy a 062/566 234-es telefonszámon kaphatóak.

text