A népdal összeköt

Háromnapos programsorozattal érkezik a Trilla Fesztivál

Új oldaláról mutatkozik meg a népzene a népdal ünnepén, a Trilla Fesztiválon. Ismert altatóink, a nagymama régi dalai végigkísérik az életünket, a közös éneklés pedig összeköti az embereket. Ez a közösségi élmény rendhagyó módon elevenedik meg a fesztiválon, ugyanis egyszerre szólít meg többféle korosztályt, zenei ízléstől függetlenül.
 
A szeptember 3. és 5. között Martonvásáron megrendezett modern népdalünnep közös emlékünket, a népzenét hozza közelebb a ma emberéhez, többek között az etnojazz, az a cappella, a magyar alter, a klasszikus és modern zene világán keresztül frissítve fel a hagyományos dallamokat.

Az ingyenes kültéri fesztiválnak a Főtér és a Brunszvik-kert ad otthont, illetve szabadon látogatható lesz a kézműves vásártér.
A Trilla fellépői a magyar zenei élet legrangosabb előadói közül kerülnek ki: színpadra lép a Borbély-Dresch Quartet, a Bazseva, az Erdőfű és a Magos, de Martonvásárra érkezik az Anima Sound System, a Szomjas György és Ferenczi György által megálmodott Betyárjáték, valamint Balogh Kálmán és Lukács Miklós Cimbalomduója is.

A közösségi élményt fokozza a Dalinda a cappella triója, az Ötödik Évszak, és nem hiányozhatnak a helyi fellépők sem, a Néptáncgála mellett a Martonvásári Fúvüszenekar ad majd koncertet.

A gyerekprogramok sem maradhatnak ki a fesztivál eseményei közül, mesekoncertek és interaktív foglalkozások várják a kicsiket.

text