A Tükrös zenekar koncertje és táncháza Bükön

 Egész napos tánctanítás és táncház várta a néptánc barátait január 22-én Bükön, ahol délelőtt és délután bonchidai táncokat tanított Gerlecz László és felesége, Edit, este pedig - koncertje után - a Tükrös zenekar hívta táncházba a néptánc iránt érdeklődőket, köztük a vasi és dunántúli néptánccsoportok tagjait.
Nem először töltik meg a néptáncot szeretők a művelődési központ színháztermét. A táncház lassan állandó programja lesz az intézménynek, és mint olyan, ebben a formában szinte unikális a megyében.

Gerlecz László néptáncpedagógus munkájának köszönhetően néhány év alatt kialakult egy olyan rendszer Bükön, amiben évente 2-4 alkalommal neves zenekarok koncertjeit és táncházait élvezheti a közönség, illetve lehet ennek aktív részese. Ehhez minden alkalommal kapcsolódik egy kurzusjellegű napközbeni  tánctanfolyam, amin neves táncoktatók, koreográfusok tanítanak tájjellegű táncokat.

Január 22-én bonchidai táncokat sajátítottak el a kurzus résztvevői Gerlecz László és párja, Edit útmutatása alapján, este pedig a Tükrös zenekar adott koncertet, majd azt követően táncházba hívta közönségét.

A nap során több mint félszázan ismerkedtek a néptáncokkal és a népzenével a művelődési központ színháztermében.

Büki László "Harlequin"

text