Új tagokat toboroz a Délibáb

Mint minden évben, az idén is új tagokat keres a Délibáb Bécsi Magyar Kultúregyesület. A Délibábosok nem csak a tánccsoportba hívják a magyar népi kultúra kedvelőit, hanem az egyesületen belül működő csoportokba is – a Szivárvány Gyermektánccsoportba, a Rézsarkantyú Citerazenekarba vagy a Barka Népdalkörbe.

Az idén ünnepli fennállásának 75-ik jubileumát a Délibáb Bécsi Magyar Kultúregyesület, és még 75 év után is arra törekszik a csapat, hogy legyen elengedő utánpótlás, fiatal tagok, akik továbbviszik az egyesület alapító tagjainak a küldetését.

 A Délibáb a próbákat szerdánként és péntekenként 19-tól tartja, a Szivárvány gyermek néptánccsoport pedig csütörtökönként.

 Wiener Ungarischer Kulturverein Délibáb

75 évvel ezelőtt egy lelkes magyar fiatalokból álló csoport hozta létre a Szabadság Magyar Sport- és Kultúregyesületet, majd pár év múlva a Bécsi Magyar Munkásegylettel összefogva a Bécsi Magyar Néptánccsoportot. A 90-es években más együttesekkel is voltak közös próbák vagy fellépések, majd önálló próbatermet és új utakat keresve megalakult a Délibáb Kultúregyesület és azon belül a Néptánccsoport. Az elmúlt 75 év alatt bár sok minden változott, de a tagok elhivatottsága az iránt, hogy megőrizzék a magyar folklórt és néphagyományokat, továbbra is az elsődleges feladatok között szerepel. A Délibáb Bécsi Magyar Kultúregyesület fennállásának 75-ik jubileumi gálaműsora a tervek szerint várhatóan az év végén, december 3-án lesz.

text