Erre gyere, amerre én

Előadó:

Kikerics Citerás Együttes

Kiadó:

Dialekton Népzenei Kiadó

Megjelenés éve:

2022

Leírás

A hangfelvételen szereplő ifjú zenészek az Óbudai Népzenei Iskolában folytatott citerás tanulmányaik során kezdték el az együttmuzsikálást. A számos közös próbát és szereplést követően 2017-ben megalapították a Kikerics Citerás Együttest. Több alkalommal részt vettek a Gödöllői Országos Népzenei Versenyen, az Óbudai Népzenei Iskola Tuka Zsigmond Országos Citeraversenyén, amelyeken kiváló eredményeket értek el. Meghívást kaptak a Dankó Rádió hangfelvételére és számos alkalommal szerepeltek az Óbudai Népzenei Iskola rendezvényein. A 4 főből álló együttes műsorszámaiban rendszeresen közreműködnek Köles Éva énektanárnő tanítványai.

Az együttes játékát az igényes hangszerkezelésen túl a tiszta, érthető dallamformálás, a változatos citerahangzás és virtuozitás jellemzi. Alkalmazzák a hagyományos citerajáték számos elemét. Fő hangszerük mellett megszólal a furulya, a koboz, a brácsa és a dob.

A Kikerics Citerás Együttes első, bemutatkozó lemezén, mely egy korszak „hanglenyomata”, legkedveltebb összeállításaik hangzanak el az Alföldtől Moldváig.

Balogh Sándor – művészeti vezető

Felvételek