Folkrádió

III. Kárpát-medencei Vőfélytalálkozó
December 1-én rendezik meg Földesen a III. Kárpát-medencei Vőfélytalálkozót

Idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Kárpát-medencei Vőfélytalálkozó elnevezésű hagyományőrző rendezvény, amely a földesi Szélrózsa Hagyományőrző Egyesület és a földesi Karácsony Sándor Általános Művelődési Központ szervezésében valósul meg.

A szervezők az eseményre több, mint 100 vőfélyt hívtak meg Moldvától Németújvárig, Pozsonytól Szabadkáig, Munkácstól Sopronig.
A program hajnalban hagyományos disznóvágással és feldolgozással kezdődik, majd a nap folyamán a meghívott vőfélyek előadásai lesznek láthatók, hallhatók. Egy stúdióban a vőfélyek kiválasztott mondókái, versei, rigmusai digitálisan rögzítésre kerülnek. Az összegyűjtött anyagból később egy válogatást tervezünk kiadni.
Az érdeklődők a színpadra lépő vőfélyeken kívül néprajzi és bortörténeti előadásokat hallgathatnak meg, borkóstolón és kézműves vásári forgatagban vehetnek részt. A színpadon fellép több néptáncegyüttes és népzenei együttes is. Az etno-moziban különböző tájegységeken régi lakodalmakról készült filmeket fognak vetíteni. Lesz csárda, lacikonyha és pékség hagyományos süteményekkel. (Nem hamburger és fornetti...)

További információt a Szélrózsa hagyományörző egyesület és a Folkrádió honlapján találnak (hivatkozások a cikk végén).
Jegyek a Karácsony Sándor ÁMK-ban rendelhetők (06-54/531-008), illetve korlátozott számban a helyszínen is kapható lesz.
A szervezők minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak.

Szent Korona Rádió, 2007. november 26.