Folkrádió

XII. Nagyiratosi Falunapok

Július 13–15. között, péntektől vasárnapig XII. alkalommal szervezik meg Nagyiratoson a kulturális és hagyományőrző rendezvényt. A program pénteken 18 órakor a kultúrotthonban szervezett nyugdíjas-találkozóval indul, ahol Czank Miklós (Öcsi) és csapata zenél. 22 órától diszkó a Melody bárban.

Szombaton 15 órától a futballpályán Nagyiratos–Dombegyház öregfiúk-örökrangadó futballmérkőzés. 16.30 órától néptánc- és folklóregyüttesek fogadása a kultúrotthonban, 17 órától ünnepélyes megnyitó a szabadtéri színpadon, 17.15 órától néptánc- és folklórgála, ahol fellépnek a román- és magyartánc-, valamint néptáncegyüttesek, 19 órától Cornel Borza román népzenei koncert, 20 órától Ştefan Muntenaş román népzenei koncert, 21.30 órától 3 + 2 Együtteskoncert, 23 órától tűzijáték, 23.15 órától szabadtéri bál, zenél a Partium együttes és barátai.

Vasárnap 10 órától ünnepi szentmisék a római katolikus és az ortodox templomokban. 20 órától előzenekarok fellépése, 21.30 órától a TNT együttes koncertje.

A Nagyiratosi Polgármesteri Hivatal és a Községi Tanács által szervezett, a Nagyiratos Község Tanácsa, a helybeli kis- és nagyvállalkozók, a nagyiratosi gazdák, valamint az Arad Megyei Tanács Kulturális Központja által támogatott rendezvény szervezői a helybeliek mellett szívesen látják a környékbeli szórakozni vágyókat is!

Balta János

Nyugati Jelen, 2018. július 9.