Folkrádió

Négy debreceni produkciónak is szurkolhatunk

Debreceniek is erősítik a Fölszállott a páva új gyerekévadát.

Ismét van oka büszkélkedni a cívisvárosnak: a pénteken induló, Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor új gyerekévadának elődöntőjébe négy debreceni produkció is bekerült.

Laczkó Botond és Molnár Szabolcs között legalább két hasonlóság mindenképp van. A szóló- és páros tánc kategóriában versenyző 10 éves Botond a Debreceni Hajdú Táncegyüttes tagja, s a nagybátyja Majer Tamás, aki szintén részt vett a műsor egyik korábbi évadában. A 11 éves Szabolcs ugyancsak a szóló- és páros tánc kategóriában képviseli Debrecent, felkészítő tanára pedig Majer Tamás.

A Hajdú utánpótláscsoportjának tagjai a néptáncegyüttesek kategóriában versenyeznek.

Az énekes szólisták és ének­együttesek csoportját a 10 éves Szabó Blanka erősíti, akivel már találkozhattak a nézők a Kispendely énekegyüttes tagjaként, most azonban egyedül szeretné kipróbálni magát. Az éneklés mellett a Debreceni Hajdú Néptáncegyüttes tagjaként táncol is.

Előtérben a hagyományok
Csakúgy, mint az előző években, idén is 48 produkciót láthat a közönség. Karácsony előtt kiderül, kik lesznek a kategóriák legjobbjai, és az is, ki lesz a nézők kedvence 2019-ben. Az ifjú tehetségek öttagú zsűri előtt mutathatják be tudásukat. A zsűri tagjai: Sebestyén Márta Kossuth-díjas népdalénekes; Salamon Bea előadóművész, népihegedű-tanár; Kocsis Enikő Harangozó-díjas koreográfus, táncművész; Eredics Gábor Kossuth-díjas népzenész, a Vujicsics Együttes vezetője, illetve Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, táncművész.

LD

Hajdú Online, 2019. november 8.